Gå til sidens hovedinnhold

Lange køer i Oslo sentrum: – Politiet har satt inn ekstra bemanning

Det er lange køer og mye folk ute i Oslo sentrum lørdag kveld. Politiet forteller at de har satt inn ekstra bemanning for å ivareta ro.

Rundt flere steder i Oslo sentrum er det flere titalls meter med kø, og store folkemengder.

– Det er mye folk ute i byen og det danner seg lange køer utenfor flere steder i sentrum, forteller operasjonsleder Tor Gulbrandsen.

Han bekrefter at dette særlig dreier seg om utesteder rundt Universitetsgata, Karl Johan, Youngstorget, Torggata og Solli plass.

Gulbrandsen sier at politiet har forventet et stort trykk på utesteder, og derfor har satt inn ekstra bemanning.

– Vi er veldig opptatt av å forebygge voldshendelser i tilknytning til disse køene, og har derfor veldig mye synlig politi ute i bybildet. Vi har satt inn ekstra bemanning som har som mål å ivareta ro og orden, og forebygge voldshendelser.

Til tross for at det er svært mye folk ute, så er det foreløpig ikke kommet inn mye meldinger til politiet om straffbare forhold.

– Det har kommet inn noen meldinger om straffbare forhold, men ikke mye. Vi ser at noe ordensforstyrrelser begynner å prege bybildet, men ut fra det vi har fått inn av meldinger, så vil jeg konkludere med at det er relativt god stemning, sier han.

Har sperret av områder

– Det er særlig rundt Universitetsgata, Karl Johan, Youngstorget, Torggata og Solli plass det er lange køer, sier Gulbrandsen og legger til at de har mye synlig politi utenfor de aktuelle utestedene.

– Vi har også satt opp noen trafikale sperringer for å hindre trafikk inn i disse køene. Det er derfor redusert fremkommelighet for biler i Oslo sentrum, sier Gulbrandsen.

– Vi får håpe vi kan bevare den gode stemningen utover kvelden, og at folk går hjem i ro og mak når de er ferdige, avslutter han.

Innsatsleder Tore Barstad sier til Avisa Oslo at det foreløpig er som en litt aktiv lørdag, men at oppdragsmengden ikke har økt i samsvar med hvor mange folk som er ute.

– Denne byen er full av folk. Oslofolk har tatt tilbake byen sin, virkelig. Sånn sett er det ganske rolig.

Barstad forteller at køene har begynt mye tidligere enn vanlig.

– Alle utestedene er smekkfulle og folk står i kø og venter på å komme inn. Byrommet også veldig fullt.

Politiet tar forholdsregler og setter inn trafikale tiltak for å ta ned risikoen for at det blir unødvendig påkjørsel, de har blant annet sperret Møllergata fra Youngstorget og ned mot Grensen. De er har også plassert patruljer rundt omkring på steder der det er risiko for ulykker.

Stått i kø i flere timer

Fabian, Tore og Johannes (22) er blant dem som har tatt seg en tur ut lørdag kveld. De har stått i kø i flere timer

– Det er umulig å komme inn, sier de.

De er glade for at byen er åpnet igjen, selv om de nå har gitt opp å komme inn noe stedet.

– Det blir et veldig tidlig nach da, ler de.

Kommentarer til denne saken