Utenfor det kjente, gule Thorbjørn Egner-huset på Kampen var det søndag formiddag en lang kø rundt bygget. Alle hadde ett mål for øye – å komme seg inn dørene til et splitter nytt bakeri og spisested.

Det gule huset er nærmest et landemerke på Kampen, rett ved Thorbjørn Egners plass.

Kontrasten fra ellers tomme, grå og stille gater i Oslo sentrum til knallgult murbygg og en vrimmel av folk kunne nesten ikke vært større i en merkelig tid.

Det har forøvrig vært en begivenhetsrik helg for folk fra Kampen.

Oldebarnet til deres lokale helt Thorbjørn Egner, også et nasjonalt dikterikon, tok sølv i skiflyvnings-VM lørdag. Skihopperen Halvor Egner Granerud sto for bragden på sin oldefars fødselsdag 12. desember.

Erfarne drivere står bak

Mange av dem som bor i området har ventet spent på det som skal åpne.

Søndag var det generalprøve med en slags pop-up, før stedet åpner for fullt neste helg.

Tidligere i år mistet Kampen sin lille italienske perle i det samme lokalet i Normannsgata, skrev Kampenposten nylig.

Nå har nye drivere tatt over og åpnet det som skal være en kombinasjon av bakeri på dagen og restaurant på kvelden. Ifølge Kampenposten er det normalt plass til 60-70 personer, og det vil være plass til å sitte ute på fortauet etterhvert.

Farine er navnet på stedet og det er Laura Raubaite og Andrea Marambio som står bak.

Begge er erfarne i restaurantbransjen og har jobbet på kjente restauranter som Smalhans, Bacchus, Esaias Vinbar, Handwerk Botaniske og Handwerk Bakeri tidligere.


– Trengte et bakeri

I køen står Edona Arnesen (26) og Ivy Angela Solheim (23) og tripper spent. De har fulgt med på hele oppussingen og veien mot åpningen.

Edona og Ivy kjenner de som åpner stedet og kan fortelle at bakeren var hovedbaker på Handwerk tidligere.

– Det er fantastiske brød og bakervarer der. Vi måtte bare få med oss dette, sier Edona til Avisa Oslo.

– Det er deilig å kunne få et ordentlig bakeri på Kampen. Det er ikke noen bakerier i nærheten og endelig kan vi få servert ordentlig bakverk uten å måtte reise til Løkka, sier Ivy.

Tror det vil bli et møtepunkt for nabolaget

I tillegg til at de gleder seg til å kjøpe surdeigsbrød og boller på det nye stedet, gleder de seg også over at det blir middag og vin der på kveldstid.

– Det er driftige damer. Det kommer til å bli et skikkelig bra møtepunkt på Kampen for nabolaget og skape mye liv, sier Ivy.

De to tror også at flere kommer til å reise dit fra andre deler av byen for å oppleve stedet.

– Hva tenker dere om køen? Er dere overrasket?

– Jeg var egentlig forberedt på det. Det er ikke bakeri i nærheten og folk i området setter pris på et ordentlig bakeri, sier Edona.

– Folk vil ha noe nytt

Ifølge 23- og 26-åringen begynte oppussingen i september og de har gjort mye for å endre på stedet.

Tidligere har det også vært en barnehage i det kjente bygget.

– De har pusset opp interiøret fullstendig.

Noe av grunnen til at køen blir så lang, er fordi det kun er fem kunder inne i bakeriet av gangen. Samtidig må de som står i kø holde avstand.

De to har selv jobbet i serveringsbransjen i mange år, og føler med stedene som må stenge på grunn av koronakrisen.

– Folk har veldig lyst på noe nytt og lyst til å oppdage nye ting. Selv om det er en bølge av fantastiske steder som må stenge, gir det mulighet for at andre kan starte opp, sier Edona optimistisk.