– Det føles veldig bra å være her. Jeg har vært her før, så jeg vet mye om klubben. Det er deilig å endelig lande det, fortalte Strandberg da han ble presentert på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Landslagsstopper er blitt enig med Vålerenga om en avtale som strekker seg ut 2024. Dermed vender midtstopperen tilbake til klubben. Strandberg spilte i den kongeblå drakten mellom 2009 og 2012 – før han forsvant til Rosenborg. Siden har han prøvd seg i en rekke utenlandske klubber.

– Det er noe som trigger meg veldig. Jeg vet hva Vålerenga står for som klubb. Det er mange talenter og mye ferdigheter i spillergruppen. Jeg håper jeg kan komme inn og bidra med mitt, så at vi kan ta enda et steg. Jeg har kommet hjem for å kjempe i toppen med Vålerenga, fortalte Strandberg.

– Det er stort for meg å komme hjem, fortsatte han.

Les også

Brasilianeren herjet på Ekebergsletta: Disse Norway Cup-spillerne ble store stjerner

– Sjeldent

De siste årene har Strandberg samtidig vært en viktig brikke på det norske landslaget, der han per dags dato står med 27 kamper.

– Det er sjeldent at en norsk klubb klarer å signere en spiller som er en bærebjelke på det norske landslaget, fortalte en stolt Joacim Jonsson, sportssjef i Vålerenga, under presentasjonen.

Kontrakten med italienske Salernitana ble terminert i sommer. Siden da har Strandberg vært på utkikk etter en ny klubb.

LES OGSÅ: