Gå til sidens hovedinnhold

Lan på vei til valgvake: – Vil gjøre det samme på Stortinget som vi har gjort i Oslo

Sperregrenseangst og MGD har nærmest vært synonymt den siste uka frem til valget. Det kjenner også partiets 1. kandidat i Oslo, Lan Marie Berg, på.

– Nå er det veldig spennende. Det er spennende om vi kommer over sperregrensa. Det kan stå om noen få stemmer om vi kommer til å få en eller to representanter på Stortinget. Da kan det bli et ekte grønt løft i norsk politikk, sier førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Oslo, Lan Marie Berg, til Avisa Oslo idet hun er på vei inn til partiets valgvake på Sentralen.

Les også

Det som skjedde her gir Lan tro på at MDG kan endre hele Norge: – Det var uvirkelig

– Hvordan har dagen vært?

– Det har vært en veldig nervepirrende dag. Jeg tror mange går rundt med sommerfugler i magen. I dag har jeg har møtt frivillige og så har jeg forberedt meg på den kvelden som nå kommer, sier Berg.

– Begrepet sperregrenseangst ble lansert denne uka. Hvordan kjenner du på det nå?

– Nei vi håper jo veldig at vi kommer over. Det vil kunne gjøre så stor forskjell i norsk politikk. Kommer vi over sperregrensa blir det en stor grønn gruppe på Stortinget, og da vil vi gjøre det samme på Stortinget som vi har gjort i Oslo. Og vi kan endelig få gjennomført den klima- og miljøpolitikken som de andre bare snakker om.

Les også

MDG massemobiliserer: Går fra dør til dør for å overtale Oslofolk

– Hvor annerledes Norge kan det bli hvis dere gjør et godt valg?

– Vi har vært veldig tydelig på at vi setter klima- og miljøpolitikken først. Her i Oslo har folk sett hva som skjer, og da får vi endelig gjennomført de miljøplanene som de andre partiene har snakket om lenge, men ikke turt å gjennomføre. Det vil vi gjøre, for nå har vi bare åtte og et halvt år før verden skal ha kuttet halvparten av klimagassutgiftene. Og vi har dårligere tid enn noensinne, sier Berg idet hun går inn til valgvaken.

Se AOs valgsending her:

Kommentarer til denne saken