Det får Avisa Oslo bekreftet av Berg selv inne i Stortingets vandrehall. Berg tar plass i finanskomiteen, etter å ha byttet komité med partileder Une Bastholm, som nå fungerer som nestleder i energi- og miljøkomiteen.

– Det er veldig godt å være tilbake på Stortinget, og jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet i finanskomiteen, sier Berg til Avisa Oslo.

Hun fortsetter:

– Det er også en svært alvorlig situasjon å komme tilbake til. Europa står nå midt oppe i den mest dramatiske krisen i min levetid. Russlands innovasjon av Ukraina er fullstendig uakseptabel og bildene av de grusomme ødeleggelsene og barn på flukt gjør innmari vondt. Det er fint å se alle partier stå sammen om å fordømme Russland.

– Viktig at vi gir husrom og hjerterom

Lan Marie Berg mener situasjonen viser at partier som MDG trengs. Her peker Oslo-politikeren på MDGs arbeid for internasjonalt samarbeid og solidaritet.

– For oss er det viktig at vi gir husrom og hjerterom til de som nå flykter fra Ukraina, understreker Berg om MDGs prioriteringer.

Berg trekker også linjer mellom Ukraina-krigen og det MDG-politikeren mener er dårlig klimapolitikk.

– Det er også viktig at når Tyskland og EU nå ønsker å eskalere fornybarsatsingen og gjøre seg uavhengig av russisk gass raskere, så bør Norge bidra ved å satse storstilt på havvind og åpne kablene for eksport til Europa. Det må bli slutt på at Norge drar til EU for å pushe norsk gass, samtidig som vi vil holde strømmen for oss selv, mener Berg.

Stiller ikke som nestlederkandidat

Oslos tidligere miljø- og samferdselsbyråd Berg ble innvalgt for første gang på Stortinget i høst. Dette etter et valg der MDG på landsbasis fikk tre representanter inn, derav to fra Oslo.

Berg har vært fraværende fra Stortinget siden den 18. november. Da ble hun innvilget permisjon, opplyser Stortingets administrasjon til Avisa Oslo, og fram til mandag har Oslo-politikeren vært sykemeldt.

Rauand Ismail har vært møtende vara for Berg i den aktuelle perioden. Dette ettersom førstevara og Oslo MDG-leder Sigrid Z. Heiberg har vært i foreldrepermisjon.

NRK meldte i februar at Berg ikke stiller til kamp om vervet som MDGs nestleder.

– Jeg har fått et nytt og spennende verv som finanspolitisk talsperson og jeg ønsker å fokusere fullt og helt på arbeidet i Stortinget når jeg er tilbake. Jeg stiller ikke som nestleder i denne omgang, men vil gjerne fortsette i sentralstyret, sa Berg den gang til statskanalen.

Les også

Det som skjedde her gir Lan tro på at MDG kan endre hele Norge: – Det var uvirkelig