Oslo-innvalgte Hansson avviser at han er kandidat overfor Avisa Oslo – kort tid etter at Une Aina Bastholm gjorde det kjent at hun går av som partileder.

Rasmus Hansson sitter i sin andre periode som stortingsrepresentant. Hans første periode varte fra 2013 til 2017.

Han var én av to såkalt nasjonale talspersoner for MDG fra 2014 til 2018.

Lan Marie Berg stiller seg også til disposisjon for ledelsen i MDG, men understreker at hun synes Arild Hermstad er en god kandidat.

– Jeg har ikke hatt ambisjoner om å bli leder i partiet. Hvis Arild ønsker å bli partileder, synes jeg vi skal gå inn for det, sier hun til Avisa Oslo.

Berg har siden høsten 2021 vært stortingsrepresentant for Oslo. Hun var byråd for miljø og samferdsel i Oslo, samt byrådets nestleder fra 2015 til 2021. Berg er per nå ikke en del av ledelsen i MDG, men onsdag kveld bekreftet Lan Marie Bergs rådgiver overfor Dagbladet at Berg stiller som nestlederkandidat.

Om Bastholms avgang sier Lan følgende.

– Dette var en beslutning hun tok opp med oss på starten av sommeren.

– Ikke noen lett beslutning

Nåværende partileder Une Bastholm opplyste om avgangen i en uttalelse på sin egen Facebook-side onsdag formiddag. Da hadde hun informert landsstyret og sentralstyret i et hastig innkalt samme morgen.

– Denne uken er altså min siste uke som partileder for MDG. Som dere sikkert skjønner, har ikke dette vært noen lett beslutning for meg. Men å være partileder er et verv som krever ekstraordinær innsats, tid og energi. Og jeg har erkjent at jeg har ikke den ekstra tiden og energien lenger. Jeg er rett og slett for strukket, skriver Bastholm på Facebook.