Gå til sidens hovedinnhold

Lan Marie Berg skal møte i Finansutvalget klokka 15. Møtet kan avgjøre hennes skjebne, ifølge Høyre

Det opplyser Høyres gruppeleder Anne Haabeth Rygg utenfor rådhuset.

– Vi har konkludert i vårt gruppemøte om at byråden ikke har vår tillit. Når bystyret skal fatte beslutninger og man får informasjon om at det går så galt av sted, uten at det kommer til oss, er tilliten brutt. Men det er klart. Vi skal ha et møte i finansutvalget. Kommer det helt ny informasjon der som endrer situasjonen, skal vi selvfølgelig lytte, sa Rygg.

– Så hvis det kommer informasjon som forandrer saken, utelukker du ikke at det kan være at Høyre ikke går for mistillit likevel?

– Vi gikk for mistillit på bakgrunn av høringen, dokumenter og byrådens håndtering saken, men vi vil lytte til hva som kommer fram i finansutvalget, svarer Anne Haabeth Rygg.

Det aktuelle møtet i finansutvalget holdes klokka 15.00. Utvalgssekretær Inger Kvannes bekrefter at byråd Lan Marie Berg er bedt om å møte til sak tre, som omhandler revidert kostnadskalkyle for ny vannforsyning.

Les også

Dette er skandalen som førte til mistillit

- Beredt til å styre byen

Rygg uttalte samtidig at hun var glad for at Rødt bidro til samstemthet rundt mistilliten mot miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg, som opprinnelig ble fremmet av FrP.

På spørsmål om Rygg er klar til å ta over dersom byrådet faller, svarer hun:

– En sal uten borgerlig flertall består jo. Men det er klart vi legger jo frem alternative budsjetter med satsing på skole, mindre eiendomsskatt, bedre tiltak for næringslivet. Det gjør vi fordi vi er beredt til å styre denne byen. Men jeg har jo ikke noen sterk tro på at denne salen vil endre retning i vår favør i løpet av denne prosessen. Så jeg tror ikke det er et naturlig utfall.

Les også

Kan bli byrådskrise - byrådet nekter å svare

Kommentarer til denne saken