Gå til sidens hovedinnhold

Lan legger til grunn at MDG beholder den viktige posisjonen: – Gleder meg til å se prosjektet vårt gå videre

Selv om Lan Marie Berg forsvinner til rikspolitikken, har Raymond Johansen (Ap) et uttalt mål om at MDG, SV og Ap skal fortsette å styre byen. Berg legger til grunn at en MDG-er erstatter henne som miljø- og samferdselsbyråd.

– Jeg legger til grunn at MDG skal fortsette å ha miljø- og samferdselsposten. Det er en av de viktigste postene for å få gjennom politikken vår.

Det sier avtroppende miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg.

Hun tar riktignok noe forbehold – med tanke på at partikollegaen og MDG-gruppeleder Sirin Stav nå skal inn i samtaler om byrådets framtid.

Bakgrunnen for det er et mistillitsforslag stilt av Frp, som fikk flertall etter at også byrådets samarbeidsparti Rødt støttet det.

Bergs kritikere mener at Berg brøt informasjonsplikten ved å ikke informere tidligere om milliardsprekken i forbindelse med Oslos nye vannforsyning.

– Veldig overraskende

Selv er hun ikke enig i det. Berg har medgitt at hun kunne meldt ifra om situasjonen tidligere i et lukket møte, men understreker at byrådspartiene anser forslaget som «grunnløst».

Da Berg snakker med Avisa Oslo onsdag ettermiddag sier hun seg forbauset over Rødts beslutning.

– Jeg synes det var veldig overraskende at Rødt valgte å stemme for mistillit fra Frp og felle det rødgrønne byrådet, sier Berg, som ikke vurderte å trekke seg frivillig fra posten.

Les også

Ferdig som byråd – men langt ifra ferdig i politikken: Dette er veien videre for Berg

– Litt vemodig

Berg vil ikke spekulere i Rødts motivasjon for mistillitsforslaget.

På spørsmål om hvordan byrådets avgang vil påvirke MDGs innflytelse i miljø- og samferdselspolitikken, understreker den avtroppende byråden at ingenting har endret seg med tanke på bystyrets sammensetning.

MDG er fortsatt bystyrets tredje største parti. Ved forrige valg fikk de 15 prosent av stemmene i Oslo, og Berg understreker at Oslo MDGs politikere kommer til å fortsette å kjempe for partiets saker.

– Så er det litt vemodig for meg å tenke på at jeg skal inn på Stortinget og sånn sett legge bak meg arbeidet i Oslo og gå videre. Men jeg vet at vi har så mange dyktige folk på laget i Oslo og gleder meg til å se prosjektet vårt gå videre, sier MDG-eren til Avisa Oslo.

Les også

Ekspert om veien videre: – En pussig situasjon

Dette blir den store saken nasjonalt

Berg er MDGs førstekandidat i Oslo.

Om partiet fortsetter å holde seg over sperregrensen, kommer kanskje også andrekandidat Rasmus Hansson inn fra hovedstaden, ifølge en Nettavisen-oversikt.

– Det aller viktigste MDG skal gjøre nasjonalt er å slutte å produsere olje, at norsk oljeproduksjon får en sluttdato og heller bruker penger og krefter på å skaffe de grønne jobbene for framtida, sier Berg.

– Det er både det mest ansvarlige med tanke på å sørge for at kloden vår ikke får skadelige klimaendringer, men det er også det ansvarlige for Norge – å sørge for arbeidsplasser etter olja, mener Lan Marie Berg (MDG).

Flertall for mistillit - byrådet går av

Kommentarer til denne saken