– Avdøde er en kvinne i slutten av 50 årene. Pårørende er varslet. Politiet er ferdig på stedet og veien er åpen, skriver politiet i en oppdatering på Twitter klokken 20.10.

Det var klokken 16.08 torsdag formiddag at politiet fikk melding om hendelsen. Sju minutter senere bekreftet politiet at vedkommende var død.

Til Avisa Oslo bekreftet innsatsleder på stedet Anders Rønning at det var en syklist som hadde mistet livet.

Ulykken skjedde i krysset ved Waldemar Thranes gate, og krysset var torsdag helt sperret for trafikk med et stort oppbud av nødetater.

– Vedkommendes liv sto ikke til å redde, og personen ble erklært død kort tid etter at politi og helse kom til stedet, sier Rønning.

Innsatslederen uttalte videre torsdag ettermiddag at politiet jobbet med å avhøre vitner til hendelsen, samt tekniske undersøkelser av de involverte kjøretøyene. Politiet jobbet blant annet med å innhente videoer fra hendelsen.

Oppfølging av vitner

Innsatsleder for helse, Hans Kristian Jørgensen, fortalte at det er etablert et akutteam på legevakta for vitner til hendelsen.

– Dette er en stygg ulykke. Vi har derfor opprettet et akutteam nede på legevakta som vitner kan ta kontakt med. De står klare der nede hvis noen har behov for det. Hvis noen har ubehag anbefaler jeg det.

– Hvor mange vitner var det til denne hendelsen?

– Vi har hatt flere vitner. Mer kan jeg ikke si, sier Jørgensen.

På grunn av hensyn til pårørende ville ikke politiet gå ut med mer informasjon om den avdøde torsdag ettermiddag. Torsdag kveld ble det kjent at avdøde er en kvinne i slutten av 50-årene.

– Sjåføren av lastebilen blir også ivaretatt av helse, samt rutinemessig sjekket i forhold til ruspåvirkning og liknende, opplyste innsatsleder for helse Hans Kristian Jørgensen.