Hendelsen skjedde i Tollbugata i Oslo og politiet fikk melding om saken klokken 22.20 onsdag kveld.

Politiet var fortsatt på stedet klokken 01.30 natt til torsdag.

– Vi søker etter gjerningsmannen, men ingen er pågrepet, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt til NTB. Han ønsker ikke å si så mye mer om saken.

Har videomateriale

Torsdag morgen opplyser krimleder i Oslo-politiet, Kristine Jakobsen, til Avisa Oslo at det var et vitne som ringte inn og meldte om hendelsen.

– Vedkommende varslet at de trolig var vitne til en overfallsvoldtekt, og politiet kom raskt til stedet. Der kom de i kontakt med kvinnen som opplyste at hun var utsatt for et overgrep, forteller hun.

Kvinnen ble kjørt til sykehus av politiet. Gjerningspersonen var fremdeles på frifot da Avisa Oslo var i kontakt med krimleder klokken 06.45 torsdag morgen.

– Det er gjort teknisk og taktisk etterforskning på stedet, blant annet er det innhentet videoovervåkning, forteller Jakobsen.

Opplyser ikke om voldtekter

Etter en voldtektsbølge i 2011 lagde Oslo-politiet nye retningslinjer for at færre anmeldte overfallsvoldtekter skulle bli omtalt i mediene. En rapport påviste at økningen i voldtektsanmeldelser var sterkt forbundet med antall presseoppslag.

– Tidligere gikk vi ut med mange saker, men det skapte en voldsom frykt. Det ble skapt et mediebilde av at det var veldig mange voldtekter hele tiden, sa leder for avsnitt for seksualforbrytelser, Kari-Janne Lid, til VG i 2016.

Praksisen som fortsatt gjelder i Oslo-politiet, er at det kun opplyses om voldtekter om publikum kan bidra til oppklaring, om politiet er redd for at gjerningsmannen kan voldta igjen eller om mediene har fanget opp hendelsen på annet vis.