Kvinnen var fotgjenger da hun ble påkjørt av en personbil i Garver Ytterborgs vei ved Haugenstua tannklinikk. Politiet fikk meldingen klokka 16:40 tirsdag ettermiddag.

Personen fikk livreddende førstehjelp på stedet, men klokka 17:19 opplyser politiet at livet ikke sto til å redde.

De pårørende er varslet om dødsfallet, opplyser politiadvokat Pernille Fleischer til Avisa Oslo.

Bilisten som kjørte på personen stakk fra stedet, men meldte seg senere til politiet. Personen, en mann i 20-årene, har nå status som siktet.

– Politiet har nå kontroll på antatt fører av aktuell bil. Vedkommende meldte seg selv for politiet, skrev operasjonsleder klokka 17:31.

Cirka en time senere var føreren av bilen pågrepet og kjørt til arresten.

Krimleder Pernille Fleischer sier til Avisa Oslo i 23.20-tiden at hun er usikker på om mannen er avhørt. Hun vil heller ikke svare på om mannen er kjent for politiet fra før av.

– Vet dere noe mer om hendelsesforløpet?

– Nei, vi er i en startfasen av etterforskningen. Det har vært en del vitner som har sett hendelser, så det blir naturlig at vi følger opp den delen for å skape oss et bilde av hele situasjonen.

På samme spørsmål svarte operasjonsleder Iversen like før klokken fem følgende på samme spørsmål:

– Nei, ikke annet enn at en fotgjenger er påkjørt, trolig ikke på et fotgjengerfelt, svarte operasjonsleder Iversen like etter klokka fem.

Klokka halv sju opplyste Iversen at politiet fortsatt avhører personer, og at krimvakta hadde tatt over saken. Maiken Kavli i krimvakta opplyser at det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet.

– Vi har ikke ordentlig klarhet i hva som har skjedd, sier hun.

Avisa Oslo har snakket med et person som hjalp politiet.

– Jeg så ikke påkjørselen, men ingen tok ansvar, så jeg hjalp politiet med den bevisstløse personen. Jeg så ikke påkjørselen, men hørte noen si at det var en bil som kjørte fort inn på parkeringsplassen og så fort ut igjen, sier personen som ønsker å være anonym.

Politiet har snakket med vitner, men ønsker også tips på telefon 02800.