Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne funnet død på Hellerud – mann siktet for drap og drapsforsøk

En rumensk mann i 20-årene er siktet for drap etter funn av en død kvinne i en leilighet på Hellerud i Oslo. Mannen er også siktet for drapsforsøk etter en trafikkulykke på E6 ved Eidsvoll tirsdag morgen.

Politiet startet tirsdag morgen drapsetterforskning etter at en død kvinne ble funnet på en adresse øst i Oslo.

En mann er pågrepet og siktet for drap og drapsforsøk.

Identiteten på kvinnen er ikke sikkert fastslått på nåværende tidspunkt, opplyser politiet.

– Det har tatt noe tid å komme i kontakt med de antatt pårørende til den avdøde kvinnen. Disse er nå varslet, med forbehold om at politiet per nå ikke har sikker identitet på avdøde, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

  • Se hva leder Anne Alræk Solem ved drapsseksjonen i Oslo-politiet sier om etterforskningen øverst i saken.

Knyttes til trafikkulykke

Anne Alræk Solem, leder ved drapsseksjonen i Oslo politidistrikt, møtte pressen utenfor politihuset på Grønland tirsdag ettermiddag.

Hun fortalte at det ble startet drapsetterforskning i morgentimene tirsdag, etter at kvinnen ble funnet død på Hellerud på østkanten i Oslo.

– Avdøde ble funnet cirka klokken 07 tirsdag morgen. En mann er siktet og pågrepet. Politiet har ikke sikker identitet på den avdøde, men en indikasjon på hvem det kan være. Pårørende er varslet med forbehold, sier Solem.

Drapet knyttes til en ulykke på E6 mellom Morskogen og Espa, ved Eidsvoll – også det tidlig tirsdag morgen.

– Rett etter klokken 06 fikk Øst politidistrikt melding om en trafikkulykke på E6 ved Eidsvoll. Det var en frontkollisjon der en bil som har kommet i sørgående løp treffer en bil som kjører i nordgående retning i feil felt. Tre personer var involvert ulykken og på stedet får politiet informasjon som medførte til funnet av den døde kvinnen på Hellerud, sier hun.

Mann i 20-årene siktet

Informasjon som kom frem på stedet, førte til at politiet oppsøkte en leilighet på Hellerud. Der ble den døde kvinnen funnet.

Føreren av bilen som kjørte nordover i feil kjøreretning, en mann i 20-årene, er nå siktet for drap. I tillegg er han siktet for drapsforsøk etter ulykken på E6. Han skal ikke være kjent for politiet fra før.

– Politiet ser alvorlig på hendelsen på E6. Det er opprettet sak på drapsforsøk for denne hendelsen. Den blir overført til Oslo politidistrikt når Øst politidistrikt har gjort seg ferdig med den innledende etterforskningen.

Mannen i 20-årene ble pågrepet på stedet for trafikkulykken, men er nå til medisinsk behandling. Politiet håper å få avhørt mannen tirsdag ettermiddag.

Han fremstilles for varetektsfengsling onsdag eller torsdag.

I bilen mannen i 20-årene traff satt det to personer i 50-årene fra Innlandet. De skal ha blitt lettere skadd og fraktet til Hamar sykehus, mens den siktede mannen ble fraktet til Ahus.

Relasjon mellom siktede og avdøde

Solem opplyste på pressekonferansen at det skal være en relasjon mellom siktede, som ifølge politiet er rumensk statsborger, og avdøde.

– Per nå er det for tidlig å si noe om motiv og foranledning til hendelsen i Oslo, men den og hendelsen på E6 etterforskes videre, sier hun.

Tirsdag har politiet startet etterforskning. Det sikres blant annet videoopptak fra stedene for de to hendelsene og vitner er i avhør. Politiets kriminalteknikere er også på funnstedet på Hellerud.

– Mest sentralt nå blir avhørt av siktede, sier Alræk Solem.

Siktedes forsvarer, Cathrine Grøndahl, opplyser klokken 14.30 til Avisa Oslo at hun ikke har vært i kontakt med mannen, men at hun regner med å få snakke med ham innen kort tid.

– Jeg vet ikke så mye mer enn det som ble sagt på pressekonferansen, men skal snakke med ham og være med i avhør når det blir gjennomført, sier hun i en kort kommentar.

Kommentarer til denne saken