En 32 år gammel mann fra Oslo er tiltalt for uaktsomt bildrap.

Onsdag 7. oktober 2020 rundt klokken 10.45 i Smestadkrysset kom han kjørende oppover Sørkedalsveien i retning nordvest, og svingte til venstre mot Ullernchausseen.

Idet han var midt i krysset kjørte han på en kvinne (71) på en større scooter, som kom rett frem i motgående retning. Hun fikk store hodeskader og døde momentant på stedet.

– Hun etterlater seg ektefelle, barn, svigerbarn og barnebarn i stor sorg. Hun var en sjeldent livsglad kvinne med stort nettverk som fortsatt hadde mye ugjort i livet. Familien er lettet over at saken nå kommer opp slik at de etter hvert kan sette punktum for det som har med etterforskning og rettssak å gjøre, sier bistandsadvokat for familien, Silje Elisabeth Stenvaag.

Innrømmer bruk av mobil

Mannen er også tiltalt for å ha benyttet mobil under kjøring, for å ha kjørt på rødt lys og for ikke å ha vært aktpågivende.

Påtalemyndigheten mener at mannen hadde rødt lys - mens kvinnen kjørte på grønt lys.

I tillegg skal mannen ha benyttet mobiltelefon kort tid før kollisjonen, da han ifølge tiltalen åpnet e-post samt forsøkte å foreta et anrop uten at dette var handsfree eller at mobilen var fastmontert.

32-åringen forsvarer, Odd Rune Torstrup, sier til Avisa Oslo at hans klient nekter straffskyld for alle postene - med unntak av bruk av mobil under kjøring.

– Han innrømmer å ha brukt mobil under kjøring, men på et tidligere tidspunkt enn da kollisjonen fant sted. Mobilbruken har derfor ingen sammenheng til selve ulykken, sier Torstrup.

– Kan ha vært signalfeil

– Vi kommer til å be om tilleggsetterforskning vedrørende hvordan dette krysset fungerer. Vi har tatt opp video på stedet, og det er ting som tyder på at det kan ha vært grønt lys for begge samtidig, sier Torstrup.

– Men han erkjenner de faktiske forhold?

– Ja, det er ingen tvil om at det er han som har kjørt bilen, og at det er kollisjonen som gir dødsfølgen. Men for at han skal dømmes for det han er tiltalt for, så må det bevises at han har vært uaktsom. Og det mener han at han ikke har vært, sier advokaten.

Aktor i saken, politiadvokat Eric Lindset, sier til Avisa Oslo at han ikke kjenner til forsvarers ønske om tilleggsetterforskning.

– Dette er nytt for meg, men om forsvarer kommer med dette, så vil vi se på det. Men det har blitt gjort grundige undersøkelser på stedet, sier Lindset.

– Men er det grunn til å tro at avdøde og tiltalte kan ha hatt grønt lys samtidig?

– Vi mener at bevisbildet er slik at de ikke har hatt det, men vi vil se på saken om forsvarer ber om tilleggsetterforskning.

Mann (32) tiltalt for uaktsomt drap på Dhenujen (13): Skal ha blitt dratt 40 meter bortover veien

Mor ble vitne til at sønnen (2) ble påkjørt og drept. Nå er sjåføren (64) dømt for andre gang