I april 2020 møttes en kvinne (i dag 46) og en mann (i dag 35) gjennom felles bekjente. De ble etter hvert et par, og i løpet av sommeren 2020 flyttet mannen gradvis inn i leiligheten til kvinnen i Oslo.

Men forholdet tok slutt allerede rundt nyttårsaften 2020, og kvinnen anmeldte den tidligere samboeren for ran og bilbrukstyveri.

Men etter hvert ble saken etterforsket som vold i nære relasjoner. Han ble tiltalt for vold i nære relasjoner fra sommeren til nyttårsaften 2020. Ifølge tiltalen slo mannen kvinnen ved gjentatte anledninger med flat eller knyttet hånd i ansiktet.

Han nekter straffskyld, men da saken gikk i Oslo tingrett i midten av januar innrømte han å ha utøvd vold mot kvinnen ved et par anledninger.

Blåmerker og legebesøk

Nå er mannen dømt til syv måneders fengsel, samt at han må betale 60.000 kroner i erstatning til kvinnen.

I retten ble det lagt frem en rekke bevis, som blant annet bilder av blåmerker og journaler fra legebesøk. Det ble ført en rekke vitner i saken, som ifølge retten i varierende grad har bidratt til å opplyse saken.

Videre kommer det frem at tiltalte og fornærmede har tilknytning til et miljø som ser ut til å være preget av sladder og baksnakking, spredning av bilder på sosiale medier, samt mer og mindre grunnløse anklager og anmeldelser til politi, barnevern og utlendingsmyndighetene.

Tok lydopptak

Fornærmede har forklart seg om omfattende om gjentatt og alvorlig vold under hele forholdet. Hun har fortalt at hun har blitt slått i bilen, mens de har vært i hennes leilighet, i sengen og i garasjen.

Naboen i leiligheten over der hun bor har også tatt lydopptak, som ble fremlagt i retten. I dommen heter det at man tydelig hører krangling, gråt og lyder forenelig med vold på lydopptaket.

Retten mener at det er bevist ut over enhver rimelig tvil at 35-åringen har slått, dyttet, lugget og sparket kvinnen ved flere anledninger.