Mandag ettermiddag ble den 22 år gamle kvinnen fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Her begjærte politiet henne fengslet i to uker, begrunnet med bevisforspillelsesfare.

– Det er ennå tidlig i etterforskningen og saken fremstår uoversiktlig, sier politiadvokat Tuva Norum til Avisa Oslo i forkant av fengslingsmøtet.

Nekter straffeskyld

Selve rettsmøtet er underlagt referatforbud, men ifølge forsvarer Marijana Lozic nekter 22-åringen straffskyld for siktelsen for grov kroppsskade.

– Utover det har jeg ingen kommentar til saken nå, sier Lozic etter fengslingsmøtet.

I fengslingskjennelsen som ble avsagt mandag ettermiddag, fremkommer det at siktede knytter seg til hendelsen, men at hun ikke husker noe. Motivet omtales også som uklart.

Videre fremkommer det av kjennelsen at politiet etterforsker episoden som et mulig drapsforsøk, selv om siktelsen så langt lyder på grov kroppsskade.

Politiet fikk rettens medhold i å varetektsfengsle 22-åringen i to uker med brev- og besøksforbud.

Var på jobb

Kvinnen ble pågrepet på en adresse på Bogerud like etter klokken 10 lørdag formiddag, etter melding om at en mann var påført stikkskader.

Skadene på fornærmede er betegnet som alvorlige, men han skal være utenfor livsfare. Han tok seg selv ut fra bygningen der voldsepisoden fant sted, og var ved bevissthet da nødetatene ankom stedet.

Den siktede kvinnen ble til slutt pågrepet inne i bygget, men situasjonen fremsto uavklart i forkant. Blant annet deltok personell fra Utrykningsenheten (UEH), Beredskapstroppen og en hundepatrulje i søket etter henne og eventuelle andre skadde.

Politiet har foreløpig vært tilbakeholdne med å kommentere foranledningen til hendelsen.

Som Avisa Oslo tidligere har omtalt, var den fornærmede mannen på jobb da episoden fant sted.

– Han er alvorlig skadet og er på sykehus, men er blitt avhørt, har politiadvokat Maiken Brovoll tidligere uttalt.

Den siktede 22-åringen er ikke tidligere straffedømt, ifølge Avisa Oslos opplysninger.