– NRKs styre gjennomførte et grundig tomtesøk og vurderte en rekke ulike tomtealternativer i tilknytning til flytting av NRKs hovedkontor. Styret fremla deretter en sak for NRKs generalforsamling med en klar anbefaling av Ensjø-alternativet, noe generalforsamlingen sa ja til, svarer Trettebergstuen da Avisa Oslo tar kontakt.

– Jeg ser ingen grunn til å gjøre om på dette, og ser frem til at styret kommer tilbake til generalforsamlingen med en plan for bygging av et nytt hovedkontor for NRK, understreker kulturministeren.

Trettebergstuen uttaler seg fem måneder etter at NRK offentliggjorde sin flytteplaner.

Der både den forrige regjeringen og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har vært positive til NRKs planer, ønsket Aps regjeringspartner Sp å plassere rikskringkasteren i Groruddalen.

– Det vil være et langt sterkere samfunnsbidrag enn tomten NRK-styret ønsker. Vi som folkevalgte må bruke de verktøyene vi har for å skape en positiv samfunnsutvikling, uttalte daværende Oslo Sp-stortingskandidat Jan Bøhler til Avisa Oslo i mai.

– Ikke alt trenger å være konsentrert i noen bydeler. Man må også kunne legge arbeidsplasser ved for eksempel Grorud stasjon, sa partileder Trygve Slagsvold Vedum i sommer.