Oslo tingrett har nå åpnet konkurs i boet til Oslo Fisketorg AS, som har drevet fisketorget på Rådhusbrygge 4 ved Aker Brygge.

– Det er ikke så mye å si. Vi gikk med greit overskudd i 2019. Så kom pandemien. Den ble utslagsgivende. Vi hadde for liten omsetning. Juli var bra, men ikke august. Da ville ikke eierne legge inn mer penger, sier tidligere styreleder Jan Røkke i Oslo Fisketorg AS til Avisa Oslo.

Lover nytt konsept

Fisketorget i Oslo AS eier selve bygningen på bryggen. Styreleder Dag Schjerven lover videre drift med nytt konsept.

– Dette er nytt for oss, selv om vi nok så hvilken vei det bar. Nå må vi områ oss litt, sier Schjerven til Avisa Oslo.

Han mener absolutt at det skal være mulig å få til det fisketorget som er ønsket på dette stedet.

– Dette er et fantastisk bygg, og det er mange som er på vei hjem til middag hver eneste dag. I helgene er det mange som skal ut på øyene, påpeker Schjerven.

Han sier at det vil gå noen måneder før det igjen vil være drift i lokalene. Det passer fint siden Oslo Havn skal oppgradere kaikanten for fergene. Ruter skal oppgradere strømtilførselen til området fordi fergene blir elektriske. I tillegg skal hele plassen oppgraderes og hellelegges som resten av Rådhusplassen. Disse arbeidene kommer til å pågå frem til sommeren neste år og vil stå ferdige omtrent samtidig med at det nye Nasjonalmuseet åpner i juni.

– Vi kan ikke vente så lenge. Jeg satser på at det er ny drift før den tid, sier Schjerven.