Kristin Clemet bekrefter at hun har takket ja til å bli innstilt da Avisa Oslo ringer. Utover det, nøyer hun seg med å kommentere følgende:

- Det er et omfattende og viktig, men også morsomt, arbeid.

Om Clemet blir valgt som nominasjonskomité-leder, inntar hun samme rollen som hun hadde før 2015-valget, da valget falt ned på Stian Berger Røsland som byrådslederkandidat og Fabian Stang som ordførerkandidat.

Selv har Kristin Clemet bred fartstid i norsk politikk.

Hun har tidligere vært stortingsrepresentant, arbeids- og administrasjonsminister og var i perioden 2001 til 2005 utdannings- og forskningsminister. Nå er hun daglig leder i tenketanken Civita.

Avisa Oslo får også bekreftet at Sparebankstiftelsen DNBs administrerende direktør André Støylen er innstilt som komiteens nestleder.

- Jeg tenker det er en viktig demokratisk prosess, som en kan være med i uavhengig om en er politisk aktiv. Derfor takket jeg ja til å bli innstilt, sier den forhenværende Oslo Høyre-nestlederen og tidligere finansbyråden til Avisa Oslo.

Støylen er også styreleder for Amedia, som eier Avisa Oslo og en rekke andre aviser rundt om i Norge. Han var med i nominasjonskomiteen til Oslo Høyre før 2019-valget.

Clemet og Støylen ligger an til å lede jakten på Høyres neste byrådsleder- og ordførerkandidater på det tidspunkt der partiet har mistet makten i Norges største byer. De har også mistet regjeringsposisisjonen sin.

I Oslo har det rødgrønne Raymond Johansen-frontede byrådet regjert de siste seks årene.