Gå til sidens hovedinnhold

«Kristian» (18) ble overfalt av 10–15 ungdommer: – Det har ikke gått helt inn på meg ennå

«Kristian» (18) skulle søndag kveld hente kjæresten på Linderud T-banestasjon for å dra hjemover og finne en matbit på Valentinsdagen. Planene ble ødelagt av en stygg opplevelse.

Idet paret går forbi Linderud senteret hører de en gruppe ungdommer som roper til dem. Dette ignorer de og går videre.

– Dette er en guttegjeng på rundt 16 år og noen var enda yngre. Dette gjorde det hele veldig rart. De kom løpende mot oss og hoppet på meg før de begynte å slå og sparke, sier «Kristian», som legger til at han har fotavtrykk på jakkebrystet.

Dette er ikke vedkommendes virkelige navn, men han ønsker å stå frem anonymt.

18-åringen forteller at voldshendelsen startet med at en av guttene tok tak rundt halsen hans. Han dyttet deretter bort hånden til vedkommende.

– Fra han ene tok rundt halsen min og til de var ferdig, tok det omtrent 15 sekunder der de bare slo og sparket løs. Jeg klarte å bevege meg bakover og ut av veien for å beskytte meg selv. Så ropte kjæresten min at hun skulle ringe politiet og de stakk med en gang.

– Uprovosert

Kjæresteparet sier at de ikke hadde sagt noe til guttene og «Kristian» forteller videre at angrepet fant sted uten grunn.

– De sto bare og ventet på at noen skulle gå forbi for å angripe de. Dette var helt uprovosert. Da er det skummelt, for det kan det virke som om de kan angripe hvem som helst.

«Kristian» forteller at idet guttene slo ham ropte de ut noen banneord, men at det ikke var noe personlig.

– Det var en veldig rar situasjon. Det har ikke gått helt inn på meg ennå, forteller «Kristian» som fortsatt føler seg svimmel og har fått hjernerystelse som resultat av angrepet.

«Kristian» holdt seg oppe hele tiden og det var omtrent sju av guttene i gjengen på 10–15 stykker som angrep ham. Han legger til at politiet var på stedet etter fem minutter.

– De som angrep sirkulerte rundt området ganske lenge før politiet kom. Det var ganske skummelt helt til politiet og ambulansen kom. Da følte vi oss trygge. Men det hele var en ganske skummel opplevelse. Det var ikke noe tydelig motiv for at de angrep oss. Det gir ingen mening, sier «Kristian».

Var heldig

«Kristian» beskriver hendelsen som skremmende og uventet, men mener han har vært heldig.

– Jeg har fått et par smeller, men det kunne vært hvem som helst, så jeg er heldig for at det var meg som klarte å beskytte meg selv. Det kunne helt klart vært noen tilfeldige.

– Jeg holdt meg oppe hele tiden og falt ikke, i tilfelle de hadde våpen. Jeg har noen blåmerker på siden av hodet og på venstre side av ansiktet, i tillegg til et kutt ved leppa.

Han forteller at han ble fraktet til legevakten i ambulanse.

Viktig at de blir oppsøkt

«Kristian» forteller at han ikke gjenkjente noen av guttene. Han går til vanlig på Bjerke videregående skole, som ligger ved siden av Linderud senteret, og tilbringer mye tid der daglig.

– Jeg er ganske kjent med det senteret og vet at det er mange overvåkingskameraer overalt og forhåpentligvis klarer politiet og finne ut av det.

Han håper ungdommene blir oppsøkt slik at ingen andre får gjennomgå det samme som han.

– Det er veldig viktig at de blir tatt og blir oppsøkt av politiet som snakker med foreldrene deres. Det var blindvold. Helt sinnssykt. De kunne gjort det her mot hvem som helst og kommer bare til å bli verre med alderen.

Ikke redd

«Kristian» skal prøve å komme seg på skolen til uken, dersom hodet blir bedre og smertene gir seg.

– Det er klart for meg hva som har skjedd. Jeg husker alt sammen veldig godt og har vært i avhør hos politiet. Jeg er ikke noe redd for gjerningsmennene nå. Jeg går på den skolen hver dag og føler meg trygg der. Men det var veldig overraskende for det kom ut av det blå.

«Kristian» ser gjerne at andre som vet noe om saken tipser politiet.

Avisa Oslo har vært i kontakt med Oslo-politiet. De har foreløpig ikke kunnet uttale seg om saken.

Kommentarer til denne saken