– Det finnes flere alternativer i Oslo for hvordan man kan sette sammen et byråd. Hvis MDG er åpne for å snakke med høyresiden og sentrum i Oslo, så er det positivt.

Det sier KrFs gruppeleder Espen Andreas Hasle til Avisa Oslo før dagens bystyre. Der må politikerne ta stilling til et Frp-mistillitsforslag mot miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG).

Byrådsleder Raymond Johansen har på sin side stilt seg fullt og helt bak Berg i saken med milliardoverskridelser tilknyttet Oslos nye vannforsyning. Etter det Avisa Oslo kjenner til, planlegger byrådslederen å stille kabinettsspørsmål under dagens møte.

Les mer i saken under:

- Den gode politikken finnes i sentrum

Dermed kan Oslo potensielt ende opp med et annet byråd enn dagens, og Hasle er positiv til en sentrum-høyre-koalisjon.

Dersom Høyre, MDG, Venstre, KrF hadde gått sammen og fått støtte fra Sp, hadde koalisjonen hatt 30 representanter og flertall i bystyret.

– Jeg tenker at den gode politikken finnes i sentrum, sier Hasle.

Hasle tror på at en slik koalisjon kunne fått til sentrum-høyrepolitikk, som å stanse rekommunalisering av tjenester innen helse og sosial, og samtidig levert på miljøsiden.

– Dette ville vært en koalisjon, som ville stått for en offensiv klimapolitikk. Vi ville nok vært mindre opptatt av symbolpolitikk enn det sittende byrådet, men i realiteten ville et slikt byråd vært mer offensive enn det sittende byrådet, mener Hasle.

Avvisning fra Oslo MDG og Venstre

Avisa Oslo har tatt kontakt med samtlige MDG-politikere i bystyret i forbindelse med utspillet fra KrF-eren.

Oslo MDGs nestleder Rauand Ismail svarer følgende:

– Jeg ser ingen grunn til til å bytte ut våre venner i Ap og SV.

Heller ikke Oslo Venstres gruppeleder Hallstein Bjercke ser dette som aktuelt per nå.

– Det er useriøst å spekulere i sånne styringsalternativer der vi er nå. Vi har fokus på møtet og på dagen i dag, sier Bjercke til Avisa Oslo.

Les også

Jeg er ikke så sikker på at dette ender med mistillit, gitt