Politiet har innhentet mye informasjon, blant annet fra vitner og videoovervåking som viser den kraftige smellen fredag formiddag 6. august.

– Det ser ut som det er kjørt i ganske høy hastighet, men det er ikke mistanke om ruspåvirket kjøring, sier politiadvokat Nikolai Ruen ved enhet sentrum i Oslo politidistrikt.

Bilen skal ha kjørt nedover Pløens gate i stor hastighet før den suste gjennom Storgata og feide gjennom et gjerde. Deretter smalt den inn i lokalene til bakeriet Backstube.

Ingen andre skadet

Krysset er svært trafikkert, blant annet av gående og andre myke trafikanter. Heldigvis var det ingen andre mennesker som ble skadet.

– Det var heldig. Det er et trafikkert område og det kunne ha fått større konsekvenser.

Sjåføren ble lettere skadet, men skal være i bedre form nå.

Den eldre kvinnen er mistenkt for å ha brutt veitrafikklovens paragraf 3 om å ferdes hensynsfullt og aktpågivende så det ikke kan oppstå eller føre til skade.

Etterforsker videre

– Relevante vitner er blitt avhørt og vi har gjort tekniske undersøkelser på stedet. Bilen er blitt sendt til Statens vegvesen for tekniske undersøkelser om det kan være noe feil med denne, fortsetter Ruen.

Kvinnen er blitt avhørt av politiet etter krasjen. Hun har ikke tatt stilling til straffskyld og har fortsatt status som mistenkt i saken.

– Vi etterforsker personlige forhold knyttet til helse og egnethet som sentrale spørsmål, svarer politiadvokaten.

– Det er litt tidlig å si hva som er årsaken til ulykken, påpeker han.

Avisa Oslo sendte direkte fra stedet etter krasjen. Der snakket vi med vitner som hadde sett hendelsen og politiet.