Mandag sendte Meteorologisk institutt ut farevarsel i forbindelse med at det er ventet store snømengder på Østlandet.

Faren for snøfokk gjelder fra midnatt natt til onsdag og allerede onsdag morgen vil det trolig ha begynt å legge seg et hvitt lag på bakken når du våkner.

Mye snø

Hanne Beate Skattør, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, forteller tirsdag kveld til Avisa Oslo at hun tror snøen vil begynne å falle rundt det hun omtaler som tidlig morgen.

– I natt/tidlig morgen vil det nok komme litt snø, men i Oslo blir det ikke så høy intensitet først på dagen. Men snøen vil falle jevnt og trutt og høyest intensitet vil vi få midt på dagen, sier hun.

Ifølge Yr vil intensiteten ta seg opp ved 13-tiden, og toppe seg på ettermiddagen.

– Det vil nok snø ganske tett frem til det avtar litt utover kvelden. Men det blir tettest midt på dagen, noe som betyr at det kan bli utfordringer i ettermiddagsrushet, sier Skattør.

Mest snø vest for Oslofjorden

Hun forteller at det kan komme opp til 15 millimeter nedbør på kort tid i Oslo, men at det tetteste snøfallet trolig vil komme lenger vest.

– I Asker, Drammen og Kongsberg kan det komme en del, men mest blir det i Telemark og Agder. Der er vi spent på hvor grensa for å nedbøren kommer som snø eller regn går. I Oslo holder temperaturene seg nede, så her vil det som kommer onsdag komme som snø, slår hun fast.

Optimale forhold

Dersom man drømmer om å komme seg ut på en skitur eller i akebakken de neste dagene kan altså forholdene blir gode.

Etter et kraftig snøfall onsdag vil det komme lite nedbør på torsdag, men temperaturene holder seg under null.

Fredag er det ventet en ny runde med snø, mens i helga blir det mer usikkert.

– Da er det knyttet litt mer spenning til temperaturen, men slik det ser ut nå kan det bli regn i helga, sier Skattør.

De siste ukene har de fleste skiløyper og akebakker blitt isete og ødelagt etter stadige væromslag, men med et kraftig snøfall onsdag kan det pakke seg godt til igjen.

– Det kan nok legge seg en del snø der det allerede har forsvunnet, men de som har muligheten bør komme seg ut og nyte snøen mens den er her. Til helga kan det bli vått igjen, avslutter hun.