– Jeg merket på lørdag at jeg fikk litt vondt i halsen, og var litt groggy. Jeg tenkte at det bare var en forkjølelse, men mannen min var nøye på det og mente at jeg skulle teste meg. Og det var covid.

Det forteller ordfører Marianne Borgen. Onsdag var Borgen tilbake i bystyret etter fire symptomfrie dager.

Da Avisa Oslo snakket med henne, bekreftet hun at flere politikere ble smittet på turen, der Oslos helse- og sosialutvalget skulle lære av Reykjaviks løsninger innen det aktuelle fagfeltet.

Feber og vondt i halsen

– Jeg fikk høre at flere som var på samme tur var smittet på mandag. Det ga oss en påminnelse om at pandemien ikke er helt over og at det er utrolig smittsomt, forklarer Borgen.

– Hvordan har du hatt det?

– Jeg har hatt det ganske lett. Jeg hadde litt feber og vondt i halsen, og har hatt hjemmekontor i fire dager. Nå er jeg «fit for fight», svarer Marianne Borgen.

Hans Olav Toft, som jobber i bystyrets sekretariat, var også blant de smittede.

– Når merket du det?

– Ikke godt å si, sov dårlig natt til avreisedagen. Jeg tenkte ikke covid før på søndag som var, etter vi kom hjem. Da fikk jeg vite at en kollega av meg hadde testet positivt. Men var dårlig hele uka.

Vet ikke hvor mange som ble smittet

– Hvor mange ble smittet?

– Jeg vet ikke totalt, men det er seks stykker jeg har hørt om – inklusive oss to fra administrasjonen, sier Toft.

Toft forteller at han har vært dårlig hele uka.

– Hvordan er formen nå?

– Jeg er fremdeles dårlig, så jeg jobber hjemmefra. Jeg tenker at man ikke bør gå på jobb og smitte folk dersom man er smittsom. Jeg har jo som sagt en positiv test, sier Hans Olav Toft.