Politiet fikk melding om brannen klokken 19.13. Kort tid senere sto det kraftige flammer opp fra bussen.

– Det var full fyr i bakre del av bussen, sier politiets operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til Avisa Oslo.

Bussen var tilnærmet full med rundt 50 passasjerer om bord da brannen startet. Alle ble evakuert etter kort tid og ingen av dem skal ha blitt skadet i hendelsen.

– Alle evakuerte seg selv ut etter god hjelp fra sjåføren, sier politiets innsatsleder Arve Røtterud til AO.

Bildeserie

Se bildene fra den kraftige brannen

– Veldig alvorlig

Brannen ble slokket i 19.40-tiden, men i etterkant kom det fortsatt kraftig røyk fra bussen og luktet brent i området, forteller AOs reporter.

– Flammene har tatt ordentlig godt tak, spesielt i bakre del av bussen har det brent godt. Vi var en periode bekymret for veldig stor røykutvikling med tanke på Oslo City, Byporten og hoteller i området, men dette ser heldigvis ut til å ha gått bra, sier Røtterud.

Ifølge Ruters pressevakt Sofie Bruun var det en buss på linje 37 fra Helsfyr til Nydalen som begynte å brenne.

– Det er veldig alvorlig når det begynner å brenne i en buss, men vi er lettet over at det ikke er noen personskader. Vi vil naturligvis bidra med det vi kan når det gjelder å etterforske selve brannen, sier hun til AO.

Bussjåføren blir nå fulgt opp av sin arbeidsgiver, Unibuss.

– Det er trist at en slik hendelse skjer, men jeg er glad for at vi har gode beredskapsrutiner, og at vi følger dem. Varslingen skjedde i henhold til de rutinene, sier driftsleder i Unibuss Jørgen Langhelle Pedersen.

Se video av brannen her:

Stort område sperret av

Biskop Gunnerus gate mellom Oslo City og Byporten ble stengt for trafikk mens hendelsen pågikk. Politiet sperret også av et stort område utenfor Jernbanetorget. Brannen førte til store trafikale utfordringer og forsinkelser i kollektivtrafikken, men denne er gjenopptatt torsdag kveld.

Årsaken til brannen er fortsatt ukjent. Bussen vil bli tauet til Risløkka for undersøkelser hvor politiet håper de kan finne ut av hvorfor det startet å brenne.