(Romerikes Blad)

Melding om at det brenner i et lager på stedet. Alle nødetater er på vei til stedet, skriver politiet på Twitter.

– Det er et lager under oppføring som har tatt fyr. Det brenner ganske kraftig i isolasjon og annet materiale. Det er kraftig røykutvikling og brannvesenet har meldt om at det har vært en kraftig eksplosjon på stedet, opplyser operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt.

Ifølge brannvesenet skal eksplosjonen mest sannsynlig stamme fra propanflasker som er benyttet under arbeidet med nybygget.

Ved 14-tiden melder politiet at brannvesenet skal ha fått kontroll på brannen.

– Vi har gått over i en etterslukkingsfase. Det kommer til å bli jobbet fra oss utover ettermiddagen, så det ikke blusser opp igjen, sier vaktleder Espen Stabell hos Øst 110-sentralen.

Ingen personer skadet

– Tilbakemeldingene er at det ikke skal være personer på plassen, men brannvesenet er i ferd med å sjekk over området. Det er ikke meldt om skadde personer, fortsetter Walle.

Foreløpig vet ikke politiet hva som har forårsaket brannen som heller ikke påvirker trafikken verken i lufta eller på E6 som ligger i nærheten.

– Flytrafikken går på østre rullebane og det var også snakk om at vi måtte gjøre tiltak på E6, men det slipper vi å gjøre ser det ut til.

Giftig røyk

Nødetatene ber nå naboer til brannen om å holde vinduer stengt

– Brannvesenet melder at røyken på stedet er sterkt helsefarlig å innånde. Skuelystne bes holde avstand og trekke innendørs, sier operasjonslederen.

Bilder og videoer RB har fått tilsendt fra stedet viser svart kraftig røyk som kan ses fra flere kilometers avstand.

Bistår brannvesenet

– Brannen påvirker ikke driften ved Oslo lufthavn. Våre brannstyrker bistår i slukningsarbeidet, opplyser pressevakt Anna Langhammer i Avinor til Romerikes Blad.

Avinor følger med på situasjonen.

– Våre medarbeidere følger alltid med for å sikre trygg, stabil og sikker drift av flyplassen, sier hun.

Artikkelen oppdateres!