Brannen ble meldt litt før klokken 01.30 i natt, og flere beboere i nærheten ble evakuert til Fossum kirke.

Leiligheten sto tom da brannvesenet tok seg inn i den, opplyste vaktkommandør Rune Elstad til Avisa Oslo i natt. Beboerne skal selv ha tatt seg ut før brannvesenet ankom og iverksatte slokking.

Brannvesenet meldte brannen slokket klokken 01.46, og den hadde ikke spredt seg.

– Meldingen lød på røyk i gangene. Det var en stor og utfordrende brann med mye folk inne i leilighetene, sa politiets innsatsleder Brian Skotnes til AO i natt.


Overtent

Flammer sto ut av et vindu og bar preg av full overtenning i leiligheten da brannvesenet kom til stedet. Brannen skal ha startet på kjøkkenet i leiligheten, som ligger i første etasje.

.

– Mange er hjulpet med evakuering. Vi har veldig mye ressurser på stedet, og har sendt 12 biler til stedet. Vi har bistand fra Nedre Romerike brann- og redningsvesen med en stigebil. Mange personer blir sjekket av helsevesenet fordi det var mye røyk. Mange sto på sine terrasser, meldte vaktkommandør i Oslo Brann- og redningsetat, Rune Elstad, til AO i natt.

– Vi har finsøkt leiligheten som brant. Vi har ikke gjort funn av folk i den, og den sto tom, sa Elstad.

Ikke alvorlig skadet

– Vi hadde 31 mannskaper på stedet, og det var en del røykspredning i oppgangene. Vi har luftet ut og gjennomsøkt samtlige leiligheter, opplyste innsatsleder i Oslo Brann- og redningsetat, Sverre Starholm, på stedet.

– De åtte personene som er tatt hånd om, er ikke alvorlig skadet, men behandlingstrengende, sa innsatsleder helse, André Tiller, i natt.

De evakuerte ivaretas av Oslo kommune og helsevesenet, meldte politiet i natt.

Brannen skal etterforskes, men det skal allerede nå være klart at den oppsto på kjøkkenet.