Rettelse: Rådhusets forvaltningstjeneste opplyste til Avisa Oslo at kostnaden i den perioden lyset var på, car på «ca 1 million kroner(sic.)». Torsdag, etter publisering av saken, opplyser kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz ved byrådslederens kontor at den faktiske summen er 830.000 kroner.

– Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger på denne solidaritetsmarkeringen og at vi fikk det opp så raskt. Det er krevende å lyssette Oslo rådhus, og det krever også vakthold og bemanning og det er ikke gratis i Norge.

Det sier kommunikasjonssjef på byrådslederens kontor Hanne Gjørtz om opplysningen av Oslo rådhus i solidaritet med Ukraina.

I perioden den 24. februar til den 9. mars var rådhuset fargelagt kveldstid i gult og blått, og Avisa Oslo har fått opplyst av rådhusets forvaltningstjeneste at dette til sammen kostet rundt én million kroner.

– Ja, det er jo en del penger, og forklaringen er at vi ønsket å få dette opp så fort som mulig, det er mennesker som har jobbet mange timer for å få det til og utstyr som måtte leies inn. Det var lyssetting på rådhuset allerede på kvelden torsdag 24. februar, den dagen Russland invaderte Ukraina, sier Gjørtz til Avisa Oslo.

Hun omtaler symbolet som sterkt.

Den siste dagen rådhuset var opplyst i gult og blått var samme dag som rådhuset holdt et en markering til støtte for Ukraina. Den ukrainske ambassadøren og andre ukrainere i Norge var til stede på dette arrangementet.

Det ble derfor stående noe lenger enn det var tenkt i utgangspunktet, forklarer Hanne Gjørtz.

I disse dager forbereder Oslo kommune seg på å ta imot tusenvis av flyktninger i forbindelse med krigen i Ukraina. Kommunen har i tillegg sendt 10 millioner til Flyktninghjelpen etter den russiske invasjonen av landet.