Politiet fikk en rekke meldinger fra folk om at en person var utagerende i området på baksiden av Operaen i Oslo sentrum søndag ettermiddag.

Han syklet rundt mens han både slo og kastet flasker etter folk. I tillegg rev han i stykker julepynt i området, forteller operasjonsleder Rune Hekkelstrand til Avisa Oslo.

– Vedkommende er kjent av politiet, vi har vært i kontakt med ham en rekke ganger den siste tiden.

Mannen har fått påvist koronasmitte.

– Mistenkte har brutt isolasjonsplikten ved covid-smitte og vi følger opp også dette i straffesakssporet. Vedkommende blir pågrepet og kjørt i arresten i første omgang.

Hekkelstrand forteller at politiet har rutiner for å håndtere folk som er mistenkt for smitte.

– Vi bruker munnbind og andre hjelpemidler for å unngå å bli smittet.

Han forteller at det tas en løpende vurdering av oppfølgingen av tjenestemennene som har vært i kontakt med folk med koronasmitte.

Det var ingen av personene som ble utsatt for mannens adferd som ble utsatt for fysisk vold eller lignende, opplyser Hekkelstrand.

– Vi har ingen grunn til å tro at de har vært fysisk i kontakt med mannen og er blitt smittet. Men vi har ikke snakket med alle som har vært i nærheten.

Mannen skapte ifølge politiet veldig mye furore i området, som var fra Sørenga ut mot Sukkerbiten. Hendelsen skjedde i 17-tiden.