Tidligere lørdag kunne Øst politidistrikt melde om at hadde stoppet en mann fra Oslo på Gardermoen, på vei til Qatar, med det de mente var et forfalsket dokument som viste at mannen hadde negativ korona-test.

VG skriver imidlertid klokken 20.39 lørdag kveld at mannen hadde sitt på det tørre. Kommuneoverlegen i Ullensaker kommune, Unni-Berit Schjervheim, sier følgende til avisen:

– Vi har ikke gjort noe mer smittesporing på Gardermoen, denne mannen hadde sitt på sitt tørre. Han hadde vært syk, var i isolasjon og var ute av den nå. Det hadde han en attest på. Det er derfor ikke grunn til å drive smittesporing for ham, sier hun.

Hun sier videre at politiet eller dem politiet sjekket med «ikke sjekket godt nok» etter. Mannen er ikke å anse som smittsom lenger. Han hadde korona for noen uker siden.

Politiet beklager hendelsen.

– Vi tok ham til side på bakgrunn av informasjon fra Oslo legevakt om at han var positiv for to dager siden. Det viser seg nå at han har vært positiv tidligere og er ferdig med karantenetiden. Saken henlegges for vår del og vi beklager at han ble rammet, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til VG.

– Han hadde med et stykke papir som påsto at han var covid-negativ. Utifra det papiret han viste frem, mistenkte vi at det var et forfalsket dokumentet, som er tatt i beslag, sa operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til Avisa Oslo tidligere lørdag.

Hendelsen inntraff klokken 14.20, ifølge Øst politidistrikts Twitter-konto.

Mannen ble kjørt hjem av politi iført fullt smittevernustyr.