Gå til sidens hovedinnhold

Koronasmitte ved bussanlegg – slik håndteres det

En ansatt ved et bussanlegg på Grorud i Oslo har fått påvist koronasmitte. 54 ansatte er i karantene. Det skulle ført til flere reduserte linjer i busstrafikken, men busselskapet klarte å kaste seg rundt for å kjøre videre.

Ruter varslet natt til fredag at flere store linjer ville bli berørt av forsinkelser og innstillinger som følge av smitten:

  • Linje 25 Majorstuen – Lørenskog stasjon
  • Linje 30 Bygdøy – Nydalen
  • Linje 31 Snarøya – Fornebu – Tonsenhagen – Grorud
  • Linje 31E Kalbakken – Fornebu
  • Linje 32 Voksen skog – Kværnerbyen
  • Linje 81 (Fornebu -) Filipstad – Fløysbonn

Helomvending

Man fredag morgen kan Ruter melde:

– I løpet av natten er det gjort en kjempejobb ute hos bussgarasjen med å gjøre om vaktlister slik at det i morgenrushet skal gå greit å kjøre disse rutene uten innstillinger som opprinnelig fryktet. Det er mange sjåfører som har tatt andre vakter på kort varsel og det er gjort en formidabel innsats, sier pressekontakt Sofie Bruun i Ruter.

– Gjelder dette kun morgenrushet, eller kan problemene videre avblåses?

– Det ser ut som vi skal greie å komme i mål, men det er 54 som er satt i karantene i påvente av testing og vi vet ikke utfallet av testene. Foreløpig gjelder dette for morgenrushet og dagen i dag, men vi får se hvordan det utvikler seg, svarer hun.

Busselskapet som står for busslinjene er Nobina.

Utbrudd i Bærum nylig

For rundt to uker siden ble en rekke busslinjer i Bærum og vest i Oslo rammet av et smitteutbrudd ved bussanlegget ved Furubakken i Bærum.

En ansatt ved anlegget fikk påvist den britiske virusvarianten, noe som gjorde at over 200 andre ansatte måtte testes.

Da kom vi i gang igjen utpå formiddagen etter å ha fått testet de førerne som skulle testes og heldigvis var det ikke mange smittet, svarer Bruun om erfaringene fra den smittesituasjonen.

Hun påpeker at denne situasjonen er uavklart og kan være annerledes enn den forrige situasjonen.

Kommentarer til denne saken