Arrangørene opplyste ifølge Adresseavisen at opptil 500 kjøretøy var påmeldt, og at planen var å møtes utenfor Oslo og kjøre i kolonne inn til Stortinget – og derfra videre til NRK på Marienlyst.

Aksjonen er inspirert av lastebilaksjonene i den canadiske hovedstaden Ottawa de siste ukene. Også i flere europeiske byer har lignende «korona-kolonner» blitt gjennomført.

Stabssjef i Oslo politidistrikt Harald Nilssen sier onsdag at politiet har besluttet at kolonnen ikke får kjøre inn i Oslo sentrum.

– Årsaken til dette er at det skal være andre markeringer foran Stortinget i samme tidsrom denne dagen. og at et større antall kjøretøy i Oslo sentrum i for stor grad kan gå ut over annen trafikk, herunder nødetatenes fremkommelighet, opplyser Nilssen.

Politiet sier at markeringen kan finne sted utenfor sentrum, på visse vilkår.

– Utenfor Oslo sentrum vil det være tillatt å markere seg ved bruk av kjøretøy så lenge man ikke bryter trafikkreglene eller på annen måte skaper store forstyrrelser av trafikken eller ro og orden, skriver stabssjef Nilssen til avisen.

Ann Helen Gjermundsen, pressekontakt for konvoi-aksjonen og fortalte mandag til Adresseavisen at gruppen planla demonstrasjoner utenfor Stortinget og mot mediehus i Oslo. Hun er også en mye omtalt koronaskeptiker, som blant annet var med i NRK-programmet Helene sjekker ut, der man følger Ann Helen Gjermundsen forut en markering mot koronatiltakene foran Stortinget.

– Bakgrunnen for demonstrasjon foran mediehusene, er for å vise vår misnøye med de fleste kommersielle mediers manglende objektivitet, skrev Gjermundsen i en kommentar til avisen.

Les også

Robin (36) laget app som en spøk for samboeren: – Det har tatt fullstendig av