Selv med oppstramming av koronatiltakene, vil det fortsatt være muligheter for aktiviteter i byen. Mest utendørs, men noe inne.

Det vil være lurt å følge med på eventuelle smittevernstiltak, åpningstider og værmeldingen, før du begir deg ut på aktivitetene.

  • Akebakker

Korketrekkeren er populær en akebakke og over 2000 meter lang. Den befinner seg rett ved Frognerseteren t-banestopp og det kan lånes kjelker av Akeforeningen rett i nærheten.

Det er mange parker og uteområder i Oslo hvor det kan akes og Visit Oslo har laget en kartoversikt med noen av dem.

  • Skøyter

Det fins flere muligheter til å stå på skøyter i Oslo, hvor best kjent er Frogner stadion og Spikersuppa. Bymiljøetaten har preppet skøytebaner på Sognsvann og Steinbruvann. Isen på banene er målt og er trygg. Øvrig advarer Bymiljøetaten mot og ferdes utenfor den måkte is.

– Husk at istrygghet kan være forskjellig, fra vann til vann og på ett og samme vann. All ferdsel på islagte vann skjer alltid på eget ansvar, skriver de i innlegget på Facebook.

Bymiljøetaten har også lagt ut liste over lokale naturisbaner, omkring i byen.

  • Ut på ski og alpint

Det er flere næranlegg med kunstsnø som gir gode muligheter for hyggelige skiopplevelser. I skrivende stund, blant annet på Linderudkollen, Skullerud og Holmenkollen nasjonalanlegg.

Skiforeningen legger daglig ut melding om føret. Der kan du sjekke forholdene på næranleggene, men også muligheten for en skitur på natursnø i Marka.

Skimore Oslo Alpinanlegg har åpent fra klokken 09.00-1700, både lørdag og søndag.

  • Kinovisninger

Kino er en klassisk helgeaktivitet for store og små og NFkino har visninger hele byen. Det vil være redusert kapasitet med maks 200 gjester, og de må sitte på annethvert sete. Familier har muligheten til å sitte sammen.

  • Kunst og kultur

Om du har fått unnagjort alle juleforberedelse kan du trygt nyte litt kunst og kultur. Om du ennå ikke har besøkt det splitter nye Munch museet i Bjørvika, har de åpent hver dag fram til nyttår. Det samme gjelder for Frammuseet og Kon-Tiki Museet.

Jul i Vinterland er åpent fram til 2. januar, og andre utendørsattraksjoner som Vigelandsparken, Akershus festning, Ekebergparken, Roseslottet i Holmenkollen og Botanisk hage er tilgjengelig alle dager.

Det er også mindre julemarked på Norsk Folkemuseum, Egget Loppis på Hausmania Kulturhus, Grafills i Møllergata 39 og julemarked i stallen i Schweigaards gate 56.

  • Utlån av utstyr

Hos BUA og Frigo kan det lånes fritidsutstyr som ski, skøyter og akebrett. BUA har flere utlånsordninger i Oslo og du kan sjekke utstyrsoversikt på nett. De har også en selvbetjenings-app.