– Fangstforsøket har så langt ikke gitt resultater, og vi anser det det da som lite sannsynlig at reven vil la seg fange. Vi har derfor besluttet å avbryte innsatsen for å ta ut den aktuelle reven på Bygdøy, og avventer situasjonen, sier Arve Rosland, pressevakt i Bymiljøetaten.

– Det er innmari gøy! Jeg ble skikkelig glad, sier Heidi Halvorsen som jobber i Dyrebeskyttelsen Norge.

For henne er det en prinsippsak og mener at vi må tåle dyrene rundt oss.

– Når får den leve der den hører hjemme og det er helt nydelig.

Halvorsen forteller at hun selv har ringt etater og kjempet for at reven skal få bli. Hun håper på sikt at holdningene angående villdyr skal forbedre seg.

– Det betyr noe når folket viser engasjement. Det nytter å protestere og det nytter å kjempe.

Engasjerte beboere

Det har vært stort engasjement for Bygdøy-reven. Hundeeiere har advart andre mot en aggressiv rev etter at lille Sol ble drept. Bymiljøetaten besluttet da å avlive reven.

Andre Bygdøy-beboere har ønsket å bevare reven og engasjert seg på Facebook. AO omtalte også beboerne som hyret en advokat og opprettet en underskriftskampanje for å redde reven.

– Jeg signerer fordi jeg bor i et område som grenser til skogen på Bygdøy. Jeg vet ikke hvilken rev det gjelder, eller hvor stor reve bestanden er på Bygdøy, men de gangene jeg har vært så heldig å møte på en rev, har det vært en stor og positiv opplevelse for meg, skriver en på underskriftskampanjen.

– Reven hører til i norsk natur på lik linje som med andre rovdyr. Vi må tåle at det kommer rev tett på oss. At man umiddelbart som menneske skal si at dette ble for skummelt, og at vi derfor må skyte og ta den ut, synes jeg er helt forkastelig, sier Andreas Gyrre, Bygdøy-beboer og hundeeier.