Gå til sidens hovedinnhold

Kollen-rennene avhengig av fritak: – Har en god dialog

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er usikkert om det i vinter blir verdenscup i langrenn på norsk jord. Unntak fra karantenebestemmelsene må på plass for å redde rennene i Holmenkollen.

– Det er hektisk med alt som skjer. Protokollene til alle våre verdenscuprenn er til behandling hos myndighetene, og vi har en god dialog, sier skipresident Erik Røste til NTB.

Han legger til at Kollen-arrangørene er avhengig av fritak fra dagens smittevernregler.

Det skal etter planen arrangeres verdenscuprenn i langrenn, kombinert og hopp i Holmenkollen 12.-14. mars. Hopprennet er dessuten første del av Raw Air som også skal ha renn i Lillehammer, Granåsen og Vikersund.

Forrige sesong gikk verdenscuprennene i Holmenkollen uten publikum.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) skal snart avgjøre hvor verdenscupavslutningen i langrenn skal gå. Før jul trakk Beijing seg som arrangør, og Lillehammer og russiske Tjumen har søkt om å få overta.

Verdenscuprennene i langrenn, kombinert og hopp kvinner i Lillehammer første helgen i desember ble utsatt på grunn av koronasituasjonen.

FIS-topp Vegard Ulvang opplyser i en tekstmelding til NTB at en avgjørelse er ventet å komme i midten av måneden.

«Venter på avklaring av karantenebestemmelser for innreise til Norge», skriver han.

Ulvang, som er leder av langrennskomiteen i FIS, legger til at avgjørelsen vil påvirke hva som skjer med rennene i Oslo: «Kollen og Lillehammer henger sammen», påpeker langrennslegenden.

Konkurransene i Holmenkollen er få dager etter at ski-VM i Oberstdorf er over.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken