Gå til sidens hovedinnhold

Knivstikkingen på Lambertseter: Kjøpmann stukket ned utenfor butikken

Ingen av partene er avhørt ennå, opplyser politiet tirsdag.

Torsdag i forrige uke ble kjøpmannen på Bunnpris på Lambertseter knivstukket mens han var på jobb. En mann i 20-årene ble pågrepet på stedet, og er nå innlagt på Dikemark, og kan ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Fredag i forrige uke ble han varetektsfengslet i fire uker av Oslo tingrett.

Kjøpmannen i 40-årene ble kjørt raskt til sykehus, og tilstanden ble beskrevet som kritisk. Han skal nå være på bedringens vei, opplyser regiondirektør John Odden i Bunnpris til Avisa Oslo.

– Han hadde en stor operasjon, men det ser ut som det går veldig mye bedre, sier Odden.

Det var tidlig uklart om han ble stukket ned i butikken eller utenfor. Kjøpmannen ble funnet utenfor en blokk i Lambertseterveien, snaut 100 meter fra butikken.

– Etterforskingen så langt har avdekket at siktede har vært i butikken, men at selve åstedet er utenfor. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere detaljer i hendelsesforløpet fordi det gjenstår viktige etterforskingsskritt, skriver politiadvokat Silje Anine Green i en e-post til Avisa Oslo.

Verken den siktede eller fornærmede er så langt blitt avhørt av politiet. Kameraovervåkningen inne i butikken viste svært lite, kunne regiondirektør Odden opplyse torsdag i forrige uke.

– Siktede er tvangsinnlagt, og det er usikkert når et eventuelt avhør av ham kan gjennomføres. Fornærmede vil bli avhørt innen kort tid, og vil få oppnevnt bistandsadvokat etter dette, skriver Green til AO.

Mannens forsvarer, Gard Lind-Iversen sier til AO at det ikke har skjedd noen utvikling i saken siden fengslingen fredag. Han ønsker ikke å kommentere om han har vært i kontakt med den siktede 27-åringen.

Les også

Butikkansatt kritisk skadet med stikkvåpen: – Forsøk på ran

Kommentarer til denne saken