Klokken 19.20 søndag kveld rykket nødetatene ut til Haugerud etter melding om at en ung gutt var stukket med kniv i lysken.

– Knivstikk i lysken var den opprinnelige meldingen, men det skal dreie seg om ett stikk i magen, sier Vidar Pedersen, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, like før klokken 23 søndag kveld.

Status som mistenkt

Han kan videre opplyse at fornærmede er en 13 år gammel gutt.

– Han er utenfor livsfare, men er fortsatt inne til behandling på sykehus, sier Pedersen.

Politiet sto en stund uten gjerningsperson i saken, men sent søndag kveld kan operasjonslederen meddele at en gutt har status som mistenkt.

Pedersen ønsker imidlertid ikke å kommentere hvorvidt vedkommende er pågrepet.

– Det er én mistenkt, også han en ung gutt, men vi har fortsatt brede ressurser inne for å etterforske saken, sier han.

Over midnatt melder politiets operasjonssentral at de har kontroll på det de beskriver som en formentlig gjerningsperson.

Knivstikkingen skal ha skjedd på en gangbru ikke langt fra Haugerudsenteret og T-banestasjonen. Da Avisa Oslo var på stedet tidligere i kveld, var gangbrua sperret av mens politiet jobbet med å sikre spor.

Vet ikke årsaken

Det er uklart hva som er foranledningen for knivstikkingen, men ifølge politiet var det en rekke ungdommer til stede da det skjedde.

– Foreløpig har vi ikke oversikt over hva som er årsaken til at dette fant sted. Det er en del av etterforskningen, sier Pedersen.

Den fornærmede gutten er foreløpig ikke avhørt.

– Han er fortsatt på sykehus, men vil bli avhørt med verge til stede så snart det lar seg gjøre, sier Pedersen.