Det melder krimleder Anders Johnsrud ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB fredag formiddag.

Oslopolitiet meldte om hendelsen rundt klokka 00.30 natt til fredag. De søkte da etter flere personer som ble sett løpende fra stedet. Tre personer ble anholdt i saken, men er ikke lenger mistenkt i saken.

– De tre anholdte er alle sammen dimittert. Vi har ingen konkrete mistenkte, men vi er optimistiske fordi vi har veldig mye god informasjon fra vitneavhør og bildemateriale, sier krimleder Anders Johnsrud ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Løp Smalgangen

Hendelsen førte til et stort politioppbud ved Grønland torg. Det lå igjen bæreposer på åstedet, innenfor det avsperrede området. Kniven var ikke gjort rede for i 01:30-tiden og hundetjenesten var også til stede for å søke etter den. Politiet undersøkte søppelbøtter og søkte aktivt etter kniv i Smalgangen i retning Oslo S. Det var i den retningen som gjerningspersonene ble sett løpende.

Det var mange mennesker på stedet. Flere av dem var vitne til hendelsen og ble avhørt på stedet.

Det er meget god videoovervåking i området. Politiet har godt håp om at gjerningspersonene er avbildet på overvåkingsvideo.

Så hendelsen

Blant dem som var ved åstedet er offerets kamerat Allan Noor Dostokhaiv.

– Han ringte meg og sa: «Kom og hjelp meg, jeg er knivstukket!» sier han til Avisa Oslo.

En annen kompis av offeret skal ha sett hendelsen. Han forteller at det skal ha vært tre personer involvert, i tillegg til offeret. De skal ha havnet i slåsskamp før én av dem stakk kompisen i magen.

– Så løp alle tre, forteller kompisen og peker i retning Smalgangen. Kompisen ønsker å være anonym.

Offeret ble stukket ved T-baneinngangen, men klarte å krysse veien før han sank sammen.

Kompisen forteller videre at han satt på huk på gaten med den skadde kompisens hode i fanget. Han synes at ambulanse og politi var raskt på stedet.

Han håper at det går bra med kompisen. Han beskriver at han var våken, men ble sløvere mens de ventet på ambulansen.