Gå til sidens hovedinnhold

Knivstikking på Grønland beskrives som et «planmessig og målrettet angrep»

20-åringen nekter straffskyld for drapsforsøk. Han anket til lagmannsretten i et forsøk på å bli løslatt fra varetekt, men ble avvist.

Natt til fredag for to uker siden, cirka klokken 00.30: En ung mann i 20-årene blir stukket med kniv utenfor T-banestasjonen på Grønland. Han rekker å ringe en kompis og fortelle at han er stukket ned, før han segner om på andre siden av gata.

Her finner ambulansepersonell ham og får kjørt ham til sykehus. Skadene han er påført er ikke livstruende, men alvorlige.

Samme natt blir en mann (20) pågrepet og siktet i saken.

Påfølgende mandag blir han varetektsfengslet i én uke, før Oslo tingrett besluttet å forlenge fengslingsperioden til 27. september. Mannen, som er ikke erkjenner straffskyld for siktelsen for drapsforsøk, anket imidlertid fengslingsbeslutningen.

Les også

Siktet for drapsforsøk på Tøyen – ble slått i svime, påført skallebrudd og hjerneblødning

Tre involverte

I kjennelsen fra Borgarting lagmannsrett fremkommer det ytterligere opplysninger om hva som skjedde utenfor T-banestasjonen på Grønland for to uker siden:

«Ut fra en samlet vurdering av bevissituasjonen fremstår hendelsen, slik lagmannsretten vurderer det, som et planmessig og målrettet angrep på fornærmede fra de tre involverte», skriver lagmannsretten.

Om det har skjedd ytterligere pågripelser i tillegg til 20-åringen, er uklart. Tre personer ble anholdt av politiet etter knivstikkingen, men ble senere dimittert.

Videre mener retten at det er skjellig grunn til å mistenke at siktede i alle fall medvirket til knivstikkingen, i det minste psykisk.

Frykter bevisforspillelse

Som Avisa Oslo tidligere har omtalt, mener mannen selv at videoovervåking fra området vil vise at han er uskyldig.

Likevel kommer lagmannsretten til at anke hans over fengslingsbeslutningen, forkastes.

Særlig begrunnes det med bevisforspillelsesfare dersom han løslates.

«Lagmannsretten finner at det er sannsynlighetsovervekt for at siktede, hvis han blir løslatt nå, vil benytte muligheten for å forspille bevis for å underbygge sin forklaring om egen rolle», heter det i kjennelsen, som ble avsagt fredag.

Les også

Løslatt fra arresten – 30 minutter senere ble han stukket ned på gata

Kommentarer til denne saken