SISTE: Tirsdag morgen opplyser krimvakta at saken er overført til drapsavsnittet i Oslo politidistrikt. Krimvakta presiserer at det ikke betyr at saken handler om et drap og at de ikke har nye nytt å melde om skadestatusen til de to personene.

– Den avdelingen etterforsker ikke bare drap, men mange alvorlige straffesaker, sier krimleder Trine Jorkjen i ved krimvakta i Oslo-politiet.

Utover dette har hun ingen oppdatering om saken utover det politiet har kommentert mandag kveld. Hun ønsker ikke å kommentere om politiet har noen pågrepne eller mistenkte i saken og henviser til at det er drapsavsnittet som nå håndterer saken.

To personer er på sykehuset med alvorlige skader etter knivstikking. Tilstanden skal være kritisk for begge. De har begge status som fornærmede i saken.

Fikk varsel på ettermiddagen

Politiet fikk melding litt før klokken 17.00 mandag ettermiddag at en person svar knivstukket utenfor Furuset senter.

– Skadeomfanget på fornærmede er alvorlig. Han kjøres til sykehus for behandling, opplyste operasjonsleder Rune Hekkelstrand til Avisa Oslo.

Det skal være en ung mann som er skadet.

Kort tid etter meldte politiet at en annen person også var kjørt til sykehuset etter å ha fått kontakt med vedkommende i en leilighet. Også denne personen hadde knivskader.

Politiet mener de to hendelsene kan ha sammenheng.

Begge er kjørt til sykehuset, og betegnes som alvorlig skadet.

– Hovedhypotesen er at de skadde har vært involvert med hverandre, sier Hekkelstrand mandag kveld.

– Det er grunn til å tro de to har kjennskap til hverandre, bekrefter innsatsleder Arild Jørundland.

Ingen er pågrepet i saken. Det er mange vitner til hendelsen. Og ifølge politiet forsøker de å komme i kontakt med flere som kan ha vært involvert i hendelsen.

Undersøker sammenheng mellom hendelsene

Like før klokken 17.00 melder politiet at de har fått opplysninger om en annen hendelse, som de mener kan ha sammenheng.

– Vi er på en privatadresse i området hvor det er meldt om en person med knivskader, sier Jørundland.

Også denne personen skal være en ung mann. Han er kjørt til sykehuset.

– Politiet jobber på tilsvarende måte i denne saken. Det er litt tidlig å si noe om dette har en sammenheng, men det er grunn til å tro at de to skadde har kjennskap til hverandre.

Politiet er på Furuset med store ressurser. Hendelsen gjør at trafikken i området påvirkes.