Gå til sidens hovedinnhold

Knivstakk gutt i magen – 15-åring tiltalt for drapsforsøk

Påtalemyndigheten mener at gutten (15) forsøkte å drepe en 14 år gammel gutt ved å stikke ham i magen.

Statsadvokat Ingelin Hauge har nå tatt ut tiltale mot den 15 år gamle gutten etter en knivstikking på Lindeberg på formiddagen 30. november i fjor.

Påtalemyndigheten mener at 15-åringen stakk fornærmede (14) i magen med kniv.

«Han lyktes ikke i det stikket ikke var dødelig og NN (fornærmedes navn, journ.anm.) raskt fikk adekvat medisinsk behandling», heter det i tiltalen.

Les også

Brutale detaljer om 15-årings knivstikking kom frem i retten

Nekter straffskyld

– Min klient erkjenner at det var han som påførte fornærmede denne skaden, men han nekter straffskyld for drapsforsøk, sier den tiltalte 15-åringens forsvarer Bjørn Rudjord til TV 2, som omtalte tiltalen først.

Som Avisa Oslo tidligere har omtalt, mener 15-åringen at han handlet i selvforsvar da han påførte 14-åringen knivskaden. Ifølge politiet var det kun tilfeldigheter som gjorde at det ikke fikk et mer alvorlig utfall.

Knivstikkingen skjedde da flere ungdommer barket sammen ved apoteket på Lindeberg. Fornærmede kom seg deretter på en buss, før han ble tatt hånd av ambulansepersonell ved Furuset-senteret kort tid etter.

Konflikt i forkant

De to involverte skal ha hatt kjennskap til hverandre fra før. Ifølge Avisa Oslos opplysninger skal det ha oppstått en konflikt mellom dem i forkant av hendelsen på Lindeberg.

Overfor TV 2 bekrefter politiadvokat Kari Kirkhorn at det vil bli et tema i rettssaken, som går over fire dager i Oslo tingrett fra 18. august.

Les også

15-åring siktet for drapsforsøk løslatt fra fengsel – får ikke oppholde seg i Oslo

Kommentarer til denne saken