Gå til sidens hovedinnhold

Knivstakk etter krangel – drapssiktet vil ikke forklare seg til politiet

I et innledende avhør knyttet den drapssiktede mannen seg til sted, tid og handling. Siden har han vært taus.

I morgentimene lørdag 15. mai rykket nødetatene ut etter melding om knivstikking i en kommunal bolig i Tøyengata, like ved Botanisk hage.

Her fant de en mann i 20-årene alvorlig skadet. Vedkommende ble sendt til sykehus, der han døde av skadene påfølgende torsdag.

To menn er siktet i saken – en av dem for selve drapet og den andre for medvirkning. Sistnevnte ble pågrepet på stedet, men løslatt etter avhør.

Den drapssiktede mannen ble pågrepet dagen etter og har siden sittet i varetekt.

Ingen nye avhør

I et innledende politiavhør knyttet mannen seg til handlingen som resulterte i at fornærmede ble påført knivskader. Han har imidlertid ikke tatt stilling til selve siktelsen, som først lød på drapsforsøk – senere drap.

– Han har ikke vært i avhør siden da, sier politiadvokat Kari Kirkhorn, påtaleleder for etterforskningen.

Les også

Tøyendrapet: – Knytter seg til sted, tid og handling

Videre kan hun opplyse at mannen ikke har ønsket å stille i nye avhør.

Politiet har likevel dannet seg et greit bilde av hva som skjedde i leiligheten i Tøyengata den aktuelle natten og morgenen. Blant annet var det flere andre personer til stede, selv om ikke alle skal ha vært like samarbeidsvillige med politiet i etterkant.

– Vi har en god del informasjon, både om hvem som var der og de ulikes bevegelser. Ut ifra et etterforskningsperspektiv er det likevel folk vi ønsker å snakke mer med. Det gjelder selvfølgelig også siktede, sier Kirkhorn.

Krangel i forkant

Etter det politiet har fått opplyst, skal det ha vært en krangel i forkant av selve hendelsen.

– Det fremstår som om det har vært en uoverensstemmelse som resulterte i at fornærmede har blitt påført stikkskader som han dør av noen dager senere, sier politiadvokaten.

For politiet fremstår det noe uklart hvorfor personene var samlet i leiligheten.

– Vi har ikke så veldig mange opplysninger om hvorfor akkurat de personene var der, eller hva de egentlig gjorde der, sier Kirkhorn.

Drapssiktedes forsvarer, advokat Robina Hussain, har ikke ønsket å kommentere hvordan hennes klient stiller seg til spørsmålet om straffskyld.

– Han er kjent med utviklingen og tar det svært tungt, sa Hussain til Avisa Oslo da det ble kjent at siktelsen var utvidet fra drapsforsøk til drap etter at fornærmede døde.

Les også

Kunde stakk ned Kashif (41) med saks: – Jeg er ikke sint på ham

Kommentarer til denne saken