Gå til sidens hovedinnhold

Knivaksjon på Oslo S: – Kan være en påkjenning

Politiet var på stedet med et tosifret antall betjenter.

Sent fredag kveld gjennomførte Oslo-politiet en knivaksjon på Oslo S, hvor de stoppet og visiterte de som oppholdt seg på stasjonen for å se om de bar kniv.

– Målet er å forebygge folk at har med seg kniv inn på et område hvor det er mange mennesker. Aksjonen gjennomføres for å se om noen har på seg kniv, men også for at publikum skal se at vi er her og søker etter kniver, sier politibetjent Arne Stavnes til Avisa Oslo like etter klokken halv tolv.

Aksjonen varte i rundt en times tid, og ble avsluttet rundt halv tolv. De siste månedene har det vært et par slike aksjoner i uka på Oslo S.

Det ble ikke funnet noen kniver fredag kveld.

– Folk oppfører seg veldig fint. Når vi stopper folk på den måten her, vet vi at det kan være en påkjenning å bli visitert i det offentlige rom. Da prøver vi så godt vi kan å være høflige og forklare. Vi har også med et ark, hvor det står om beslutningen og forklarer rettighetene til de som blir visitert, sier Stavnes.

Velges ut etter analyse og etterretning

Operasjonsleder Tor Gulbrandsen bekrefter ikke den spesifikke kontrollen Avisa Oslo skriver om, men sier på generelt grunnlag:

– Vi har hjemmel til å søke etter farlige gjenstander, herunder kniv og våpen. Akkurat i kveld har vi hatt et par kontroller der nede, men uten at vi har funnet noe spesielt, sier han.

– Hvordan velger dere ut områder?

– Hver geografiske driftsenhet vurderer sine egne områder gjennom etterretning og analyser. Der de vurderer at det er hensiktsmessig, kan et slikt vedtak fattes.

For to uker siden hadde politiet en lignende kontroll på sentralstasjonen.

– Det er dessverre mange personer som går med kniv på seg i Oslo. Dette antallet ønsker vi å få ned. Vi ønsker å sørge for at alle forholder seg til forbudet mot å bære kniv i Oslo. Derfor gjennomfører vi våpenvisitasjoner med ujevne mellomrom, sa operasjonsleder Gjermund Stokkli til Avisa Oslo.

Den gangen ble cirka 60 personer kontrollert. Ingen kniver eller ulovlige gjenstander ble funnet, men sju personer ble bortvist fra stedet etter ufin oppførsel. To personer ble anmeldt for besittelse av narkotika.

Kommentarer til denne saken