Gå til sidens hovedinnhold

Klart krav før pressekonferansen: – Raymond har gått tom for unnskyldninger

Flere opposisjonspolitikere har klare forventninger til at Raymond Johansen kommer med lettelser under dagens pressekonferanse om koronasituasjonen.

– Jeg var ganske tydelig på bystyremøtet på onsdag at jeg forventer at hele trinn to implementeres i dag.

Det understreker Venstres gruppeleder Hallstein Bjercke overfor Avisa Oslo få timer før fredagens korona-pressekonferanse på Oslo rådhus.

Der skal byrådsleder Raymond Johansen, byråd for næring og eierskap Victoria Marie Evensen og byråd for kultur, idrett og frivillighet Omar Samy Gamal orientere om korona-situasjonen, og synkende smittetall har ført til store forventninger om lettelser.

De deler Bjercke i aller høyeste grad.

– Jeg mener at Oslo-folk må få friheten tilbake. Byrådet har vært tydelige på at de forholder seg til data og ikke dato med tanke på koronatiltak, sier Bjercke.

Les også

Avisa Oslo erfarer: Byrådet åpner for alkoholservering

Frykter delvis innføring

Bjercke mener at antallet vaksiner satt kombinert med synkende antall smittede og innlagte ved sykehus tilsier at trinn to (se nederst i saken) innføres.

– Smittevernloven krever forholdsmessighet, understreker Bjercke, som mener at de lave tallene ikke står i forhold til dagens tiltak.

Det Venstre-politikeren frykter, er en ny delvis innføring av trinn, slik byrådet innførte forrige gang de erklærte lettelser.

– Man skal ikke ha mye erfaring med å gå i trapper for å kunne erfare at det å gå halve trinn er en dårlig idé. Det gir dårlig forutsigbarhet for næringslivet og skaper usikkerhet og uro, mener Hallstein Bjercke.

Les også

Bruker en milliard ekstra: – Oslo skal gjenoppbygges

- Har gått tom for unnskyldninger

Også Fremskrittspartiets Aina Stenersen forventer at Byrådet åpner opp enda mer under dagens pressekonferanse.

– Vi håper at Raymond Johansen gjenåpner byen. Det er på tide å åpne for skjenking, og selvfølgelig treningssentre, og egentlig det meste av næring man kan åpne opp. Nå har vi hatt synkende smittetall i to måneder, og Oslo er ikke lenger det fylket som har høyest smittetrykk per 100.000 innbyggere, så nå bør man kunne åpne enda mer.

Frp-eren er imidlertid ikke helt trygg på at det vil skje.

– Jeg deler den bekymringen Venstre har, og i likhet med Venstre mener vi at hele trinn to bør åpnes. Nå står også sommersesongen for tur, og bedriftene trenger å få en kickstart inn i sommersesongen, så det er absolutt på tide å åpne.

Stenersen er også trygg på at næringene som eventuelt får åpne, vil traktere det ansvaret det medfølger på en god måte.

– De er flinke med gode smitteverntiltak, vi ser jo at mesteparten av smitten skjer i hjemmene, og ikke på restaurantene og treningssentrene. Raymond har gått tom for unnskyldninger, nå er det bare å åpne.

Mener Oslo er modent for å åpne litt mer

FNBs gruppeleder i bystyret Bjørn Revil er klar på at han mener Oslo er modent for å åpne litt mer.

– Jeg håper at det åpnes litt mer opp, særlig for treningssentre og spisesteder. Det er steder som utgjør en ganske liten smitterisiko, men som påvirker ganske mange. Og så håper jeg de åpner mest mulig for barn og unge. Jeg mener jo at slik smittesituasjonen er nå, så er det rom for å åpne litt mer.

– Tror du byrådet kommer til å åpne mer, da?

– Det er vanskelig å si. Jeg skulle ønske at byråden i enda større grad hadde informert bystyret på forhånd.

Ordknapp Evenrud

Rødts gruppeleder Eivor Evenrud er mer ordknapp på spørsmål om hva hun forventer fra dagens pressekonferanse.

– Jeg forventer at man fortsetter med planen, egentlig. At det kommer lettelser nå med lavere smittetall og mer vaksinering.

Les også

I dag får vi trolig vite når neste steg i gjenåpningen av Norge kan tas

Les også

Milliardsprekk på ny vannforsyning til Oslo

Kommentarer til denne saken