I Oslo vil byrådet, anført av MDG, nekte barnehager og andre kommunale institusjoner å servere kjøtt. Landbruksministeren fra Senterpartiet - Sandra Borch - mener en middag uten kjøtt er ikke et fullverdig måltid.

Dette viser hvor galt det kan gå når man lar særinteresser og ideologiske skylapper styre politikken.


Ekstra ille er det at verken Senterpartiet eller MDG ønsker å følge Helsedirektoratets nye, forskningsbaserte kostholdsråd. Rådene anbefaler lavere inntak av kjøtt, men et balansert kosthold hvor også proteiner som kjøtt og fisk inngår sammen med mer frukt og grønt samt grove kornprodukter.

Ingen av partiene vil la seg forstyrre av fakta og vitenskap.

Det er smått utrolig at en statsråd – Sandra Borch – velger å lukke øynene for klare anbefalinger fra et statlig direktorat av hensyn til bøndenes profitt. Klimautfordringene som følger med produksjon av rødt kjøtt er hun også blind for.

MDG har på sin side en religiøs tilnærming til klimapolitikk, og lar alle andre hensyn fare - deriblant friheten til å ta egne, opplyste valg.

Vi trenger politikere som tenker helhetlig og balansert, og som lar kunnskap trumfe egne kjepphester. Fra hver sin ideologiske proteingrøft viser Senterpartiet og MDG at de velger å se bort fra fakta som ikke passer inn i sitt eget relativt snevre verdensbilde. Det bør velgerne merke seg.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Drømmen om uendelig vekst var koselig

Les også

Pappa pushet meg aldri i den retningen. Likevel ville jeg ha døden som jobb

Les også

For en del Oslo-folk går regnestykket rett og slett ikke opp

Les også

Vi har gjort alt i vår makt. Nå føler jeg meg helt maktesløs