Gå til sidens hovedinnhold

Kjørte på kvinne med el-sparkesykkel – fikk redusert bot

Politiet ville gi kvinnen 7200 kroner i bot etter en el-sparkesykkelulykke på Ullevål. For strengt, mener retten.

Den 27 år gamle kvinnen var satt under tiltale for brudd på veitrafikkloven ved Oslo tingrett, etter en hendelse på ettermiddagen 23. juli i fjor.

Da kjørte hun på en annen kvinne med el-sparkesykkelen sin idet sistnevnte gikk av bussen på holdeplassen ved Ullevål sykehus. Fornærmede ble påført skrubbsår, blåmerker og fikk knust skjermen på smarttelefonen sin.

Kvinnen erkjente straffskyld da saken gikk for tingretten i februar. Hun har imidlertid ikke godtatt størrelsen på fornærmedes erstatningskrav, som hun har ment er for høyt.

I retten la aktor ned påstand om 7200 kroner i bot, subsidiært fengsel i 14 dager, samt erstatning på 4099 kroner.

Oslo tingrett konkluderer med at 27-åringen opptrådte uaktsomt da hun kjørte el-sparkesykkelen på det som beskrives som et smalt fortau idet flere mennesker gikk av bussen.

«Hun burde da etter rettens syn ha ventet med å kjøre, eventuelt trillet sparkesykkelen gjennom folkemengden. Retten viser videre til at tiltalte selv erkjenner at kjøringen var uaktsom», heter det i dommen.

Les også

Kjørte ned fotgjenger på elsparkesykkel – dømt til 18 dagers fengsel

Retten kommer imidlertid til at aktors forslag om straff er for strengt. Blant annet begrunner de det med at kvinnen selv ga kontaktinformasjonen sin til fornærmede etter sammenstøtet. Hadde hun ikke gjort det, mener retten at det er usikkert om politiet hadde klart å finne fram til henne da saken ble anmeldt dagen etter.

De kommer derfor til at 5000 kroner er passende størrelse på boten. De konkluderer samtidig med at hun må betale full erstatning til fornærmede for smarttelefonskjermen på 4099 kroner.

Kommentarer til denne saken