Olav Nordli, pressevakt hos Bane Nor, forteller at ledningen har falt ned, truffet og knust i alle fall ett vindu på togsettet.

Politiets innsatsleder Tore Barstad sier til Avisa Oslo at tre til fem personer ble lettere skadet. To personer fikk behandling for kuttskader av helsepersonell på stedet.

– De har fått sårskader som følge av glass som har knust inn i togsettet. Det er ikke meldt om noen alvorlige skader så langt, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Passasjerer evakuert

Anne Nyheim var på toget på vei hjem fra jobb, da hun hørte det hun beskriver som et voldsomt brak.

– Det var akkurat som om noe datt ned rett bak meg. I ettertid har jeg skjønt at det var lengre bak på toget, sier hun til Avisa Oslo.

Hun forteller at toget kjørte sakte inn på stasjonen etter smellet, men at det stanset før det var kommet helt inn på perrongen.

– Da jeg gikk av, titter jeg meg rundt for å se hvor lyden kom fra, men jeg så ingenting, sier Nyheim.

Det var lokaltoget i sørgående retning mot Ski som dro med seg kjøreledningen. Rundt 70 passasjerer ble bedt om å bli sittende inne i toget inntil området rundt togsettet var jordet.

– Når strømledningen ligger løst ved siden av togsettet var vi usikre på om den fortsatt var strømførende. Derfor var vi avhengig av å få jordet bakken på begge sider før vi kunne evakuere alle på en trygg måte, sier Barstad til Avisa Oslo.

Vy satte opp alternativ transport i form av buss for de berørte passasjerene.

Se video fra ulykkesstedet:

Lammer togtrafikken

Hendelsen får konsekvenser for trafikken. Østfoldbanen mellom Oslo S og Ski er stengt onsdag ettermiddag. Det berører toglinjene L2, L21, L22 og R20, opplyser Bane Nor.

– Det er også en brann langs sporet i nærheten av Kolbotn. Det er tidlig å gi noe anslag på hvor lenge stengingen vil vare, dessverre, sier Nordli.

Bane Nor opplyser på Twitter onsdag kveld at strekningen vil forbli stengt mellom Oslo S og Ski resten av kvelden. De vet foreløpig ikke hva som er årsaken til at kjøreledningen falt ned.

– Det kan det være flere grunner til. Av og til hender det at toger røsker med seg ledningen, forteller Nordli.

Rosenholm stasjon ligger helt sør på Holmlia i Oslo kommune, rett nord for grensa til Nordre Follo kommune. Det er Vys lokaltog mellom Stabekk og Ski som stopper på stasjonen.