Det ga Vålerenga en drømmestart på eliteseriekampen. Kjartansson forklarte at han har fått trent lite foran kampen på grunn av sykdom.

– Det var deilig å score. Men vi må lære oss å fortsette og score det tredje, i stedet for å slippe dem inn i kampen igjen, sa han til Discovery i pausen.

Slo tilbake

For Haugesund klarte å mønstre en sluttspurt i første omgang. Peter Therkildsen stanget kontant inn et innlegg fra Alioune Ndour etter 42 minutter.

Både Kjartansson og trener Dag-Eilev Fagermo var misfornøyd med at Vålerenga ikke punkterte kampen tidligere.

– Det ble en slitekamp. Vi spiller en fantastisk første halvtime der vi bør punktere kampen. Så blir det litt rotete, og det ble det egentlig ut kampen, selv om vi har noen feite sjanser, sa Fagermo.

Marerittstart ødela

I annen omgang hadde Vålerenga brukbar kontroll på kampen, men de utnyttet ikke de mange brukbare mulighetene de skapte. Haugesund var også farlige ved et par anledninger, men klarte ikke å få med seg poeng fra Oslo.

– Det ble jo en kamp som bølget fram og tilbake. Det skulle så lite til for at det skulle blitt bedre, men vi kom skjevt ut. Det er en bra mentalitet og samhold i gruppen som gjør at vi spiller oss inn i det. Med litt hell kunne vi fått en utligning i annen omgang, men summa summarum er Vålerenga et knepp bedre, sa FKH-trener Jostein Grindhaug.

Haugesund har tapt to strake kamper og bør vinne hjemme mot Strømsgodset 2. påskedag. Samtidig skal VIF spille borte mot Bodø/Glimt.

– Ja, det er en tøff start. Vi skal ha bare én fridag i påsken, og vi skal trene godt inn mot den, sa Fagermo.