Gå til sidens hovedinnhold

King starter fotballskole i Oslo: – Gleder meg til å se ansiktene på barna

Joshua King inviterer barn og unge til fotballskole i hovedstaden til sommeren, bekrefter han til TV 2.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg husker selv da jeg var ung, det kostet mye penger for å være med på fotballskole. Det var mange barn som ikke hadde råd til å være med på fotballskoler som kostet 500 eller 700 kroner, forteller Joshua King til TV 2.

Nå har den norske landslagsspilleren tatt saken i egne hender. Til sommeren arrangerer han fotballskole for barn og unge på Stovner. Selv vokste King opp på Romsås, rett i nærheten. Tilbudet skal være gratis for de rundt 200 unge som får være med.

Jeg gleder meg veldig til å se ansiktene på de barna, for jeg husker selv at jeg var en av dem da jeg var ung, sier han til kanalen.

Les også

Når Jevi (39) løper, stirrer folk på henne. Nå vil hun inspirere andre til å løpe

Ble utsatt

Fotballskolen har fått navnet Joshua King Football Academy. I utgangspunktet skulle fotballskolen ha åpnet i fjor sommer, men på grunn av pandemien måtte den utsettes ett år.

King forteller til TV 2 at det ikke hadde vært mulig å få til arrangementet uten sponsorer og ildsjeler som har hatt en ønske om å bidra. Karl Henrik Felde er også med på laget, i rollen som daglig leder for skolen.

– Det er takket være sponsorene at vi har muligheten til å lage et såpass godt og profesjonelt opplegg, og vi er utrolig glade for den dugnadsånden som har gjort at vi får dette til. Nå gleder vi oss bare til å få realisert dette fantastiske prosjektet, sier han til TV 2.

Fotballskolen arrangeres mellom 18–20 juni. På sitt nettsted opplyser fotballskolen at påmeldingen åpner om fire dager, og at deltakere født fra 2007 til 2010 kan melde seg på.

Saken fortsetter under bildet.

Kometkarriere i England

King gikk gradene i Romsås og Vålerenga før han fikk en kontrakt med ungdomslaget til Manchester United som 16-åring. Etter flere låneopphold gikk turen videre til Blackburn, men det var i Bournemouth han virkelig slo gjennom.

På fem år scoret King hele 48 mål i Premier League for klubben fra sørkysten. I februar i år signerte nordmannen for storklubben Everton.

King er også en viktig brikke for det norske landslaget. Totalt står 29-åringen med 17 mål på 54 landskamper.

Les også

Åpner Oslos største Sats-senter: – Et flaggskip i hovedstaden

Les også

Patrick (36) satset alle sparepengene på «verdens raskest voksende idrett»: – Enorm interesse

Les også

SATS om Raymonds plan: – Jeg skvatt litt da skjenking ble nevnt før treningssentre

Kommentarer til denne saken