En kilde opplyser at det blir en avgjørelse om Fornebubanen i løpet av kort tid.

– Det er begrenset hvor lenge samtalene kan pågå, får Avisa Oslo oppgitt.

– Det kan hende det kommer noe i dag, får Avisa Oslo opplyst av en kilde.

Samtidig blir det understreket at det er åpent om Fornebubanen blir bygget eller ei.

En «avgjørelse» kan med andre ord fortsatt slå begge veier, får Avisa Oslo opplyst fra kilder både i Oslo og Viken. Opplysningen kommer samme dag som Oslo-lagene til Ap, SV og MDG har gruppemøter.

Oslo og Viken er i samtaler og møter angående prosjektet til anslagsvis 23,3 milliarder kroner. Vikens fylkesråd har hele tiden støttet prosjektet. Oslos byråd er på sin side skeptiske.

Fornebubanens nye prislapp er utenfor de rammene bystyret og fylkestinget tidligere har vedtatt. Dermed må Oslo og Viken på nytt bestemme seg for om de skal stemme for prosjektet, og i Oslo skjer dette trolig i et ekstraordinært møte onsdag 22. juni.

LES: AOs politiske redaktør: Fornebubanen bør skifte navn til «Fandens oldemor»

I forkant av dette må byrådet ta en avgjørelse om de støtter prosjektet eller ei. Og ettersom både Oslo Ap og SV har stilt nye krav til Viken for å stemme for Fornebubanen, avhenger mye av samtalene mellom Oslo og nabofylket.

Oslo MDG har på sin side stilt seg forstående til kravene fra de to andre byrådspartiene. Gitt at alle disse partiene bestemmer seg for å gå imot Fornebubanen, ligger det an til at bystyrets flertall stemmer ned prosjektet.

Dette til tross for at Oslo-lagene til Høyre, Venstre og KrF støtter Fornebubanen.

Les mer om saken her:

Les også

Ga full munnkurv og holdt Viken i mørket. Slik startet Oslo Aps milliardkamp