Gå til sidens hovedinnhold

Khalil ble vitne til drapet: – Jeg trodde først han var politi

Mandag ettermiddag ble en mann skutt og drept i Tordenskiolds gate. En mann er pågrepet og siktet etter hendelsen.

En person er siktet for drap etter at en mann ble skutt og drept ved Oslo rådhus mandag ettermiddag. Politiet kom til stedet få minutter senere, og pågrep mannen på stedet.

Den drapssiktede knytter seg til handlingen, men har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

– Min klient knytter seg til handlingen. Når det gjelder spørsmålet om skyld vil han forklare seg rundt omstendighetene til politiet, sier mannens forsvarer Mette Yvonne Larsen.

Mannen sitter nå i avhør.

Ble vitne til hendelsen

Khalil Parsai kom fra Rakkestad, da han plutselig havnet midt på åstedet i Tordenskiolds gate og ble vitne til hendelsen.

– Jeg svingte inn ved Stortinget, og så en sort bil foran meg. Den stoppet, og en mann gikk ut av bilen. Han hadde en pistol, og gikk bort til forsetet i bilen, og forsøkte å lade pistolen. Det virket som om den var ødelagt, og at han hadde problemer med å skyte, forteller Parsai.

Ifølge andre på stedet, skal gjerningspersonen ha skutt to ganger. Parsai så at den avdøde falt sammen i bilen.

– Men jeg forsto ikke helt hva som hadde skjedd. Jeg trodde han med pistolen var politi først, helt til han skjøt, sier Parsai.

Parsai kan fortelle at det var to stykker i bilen, i tillegg til gjerningspersonen. Gjerningspersonen og avdøde skal være to menn i 30 – og 40 – årene. I tillegg var det en tredjeperson i bilen, som ble tatt hånd om av politiet.

Parsai forteller at politiet kom i løpet av få minutter. Han ble avhørt av politiet på stedet. Han beskriver episoden som rystende:

– Det var veldig skummelt. Jeg har bodd i Norge i 25 år, og har aldri sett noen bli skutt på åpen gate før. Jeg har aldri opplevd noe lignende og er fortsatt rystet, sier han til Avisa Oslo.

Les også

Vitne fikk kule gjennom frontruten

Les også

Politiet om drapet i sentrum: Siktede er samarbeidsvillig

Les også

Statsministeren i tårer etter hærverket: – Det er ekstremt vondt.

Kommentarer til denne saken